Arket: het nieuwste zusje van H&M

[ad_1]

Arket, het nieuwste zusje van H&M, heeft begin deze maand zijn vijfde winkel geopend. Dit keer de eerste vestiging in Nederland, aan het Koningsplein in Amsterdam. De winkel is onder meer gevuld met minimalistische mannen- en vrouwenkleding, evenals collecties voor kinderen.

- Advertentie -

Waar Arket verschilt van H&M, is dat het bedrijf zoveel mogelijk informatie over het ontwerp- en productieproces wil delen. Lars Axelsson, directeur van Arket, vertelt aan Frame: “Wij geloven in transparantie als noodzakelijke aanvulling op duurzaamheid.” Ook is Arket speciaal door de unieke, negencijferige ID-codes die aan alle producten worden toegewezen. Daarmee wordt voor elk product de afdeling, categorie en materiaal aangegeven.

Dit ‘digitale archiefsysteem’ staat in contrast met de visuele inspanningen die zijn gedaan om de materialen, thema’s en andere onderdelen van de collectie in de winkel uit te lichten. Het retailmerk heeft ervoor gekozen om oppervlakken in zijn winkel af te dekken met een grijs palet, waardoor een soort van ‘anti-ervaring’ in de ruimte ontstaat. Grijs meubilair, vloeren en display-elementen vervagen, waardoor de kenmerkende kleurspatten van de producten in het oog springen.

In de winkel in Amsterdam vind je op duizend vierkante meter behalve kleding ook accessoires en een home-sectie. Verder is er op de begane grond een café waar je verse, eenvoudige gerechten met hoogwaardige ingrediënten kunt bestellen. De ruimte kijkt uit op een Amsterdamse gracht en beschikt over op maat gemaakte meubels in warm hout. “Het café nodigt klanten uit om te pauzeren voor een kopje koffie en iets te eten. We wilden de ruimte gebruiken om mensen te inspireren en op een intrigerende manier over de producten te laten praten,” aldus Axelsson.[ad_2]

- Advertentie -