de perfecte controller voor huisfeestjes?

[ad_1]

Wie op zoek is naar een DJ Controller kan zonder twijfel zijn ei kwijt in het brede assortiment dat de markt te bieden heeft. Pioneer is ook nadrukkelijk aanwezig in dit aanbod, waaronder met de nieuwe DDJ-200 controller. En nadat we dit apparaat een paar weken in huis gehad hebben, kunnen we stiekem wel zeggen dat dit een van je betere opties is. Waarom? Mark vertelt het je!

Pioneer DDJ-200: een controller naar ons hart

Als het aan mij ligt moet een DJ-controller aan een paar dingen voldoen. Het apparaat moet uiterst compact zijn, een fijne gebruikers-ervaring bieden (dus ook makkelijk aan te sluiten te zijn) en toegang bieden tot mijn favoriete muziek. Op papier is dat precies wat de DDJ-200 me lijkt te bieden, maar is dat in de praktijk ook zo? Om daar achter te komen kreeg ik de controller een maand lang te leen van Pioneer en kon ik hem eens goed onder handen nemen. Dames en heren: maak kennis met, wat mij betreft, een van de beste DJ controllers voor huisfeestjes!

- Advertentie -

De grote vraag die jij je natuurlijk stelt is: waarom is dit persé de beste controller voor huisfeestjes? En het antwoord is vrij simpel. Deze DJ-controller is ontzettend compact, uiterst makkelijk te gebruiken en biedt toegang tot heel veel streaming-diensten. Wat mij betreft dé combinatie om ieder huisfeestje te voorzien van de juiste muziek.

Ik zal het je iets uitgebreider uitleggen.

Pioneer DDJ-200 review
Afbeelding: Mark Hofman/WANT

Compacte DJ-controller

De DDJ-200 is een compacte DJ-controller die je overal mee naartoe kan nemen. Of het nu gaat om de buurt-barbecue, een avondje op het strand of een huisfeestje: dit ding is je grote vriend. De DDJ-200 van Pioneer DJ kan met slechts een aantal kabeltjes aangesloten worden, waardoor hij ook daadwerkelijk te gebruiken is op eerder genoemde locaties. In de doos wordt er namelijk een power-kabel geleverd met een USB aansluiting, waarmee je de controller makkelijk aansluit op de oplader van je telefoon. En daarmee dus ook aan een powerbank.

Wat betreft stroom is zit het dus wel goed met de Pioneer DDJ-200, maar ook op het gebied van audio-aansluitingen is er weinig te klagen. De controller is overduidelijk gemaakt voor beginners en vereist dus weinig op het gebied van connectiviteit. Draaien doe je dus door middel van je smartphone of tablet (en de bijbehorende software), die via Bluetooth verbonden worden met de controller. Daarbij is er een audio-splitter te vinden in de doos. Deze zorgt ervoor dat je de controller op een set speakers aan kan sluiten, en er een koptelefoon aan kan hangen.

De DDJ-200 is dus makkelijk aan te sluiten, heeft slechts twee ports en is gemaakt van licht materiaal. Iets dat er dan helaas wel voor zorgt dat de knoppen (vooral van de Performance Pads) wat goedkoop aanvoelen.

Pioneer DDJ-200 is makkelijk te gebruiken

De tweede reden dat de Pioneer DDJ-200 de beste controller voor huisfeestjes is, heeft te maken met het feit dat hij uiterst makkelijk te gebruiken is. Het apparaat is bedoeld voor de echte beginners op het gebied van DJ’en. Het apparaat is daarom ook vrij standaard ingedeeld met twee kanalen, twee jogs, 16 Performance Pads (8 aan iedere kant), Cue/Play knoppen, mixers, een slider en een fysieke sync knop. Meer dan dit is het dan ook zeker niet.

Pioneer DDJ-200 review
Afbeelding: Mark Hofman/WANT

In het volgende gedeelte van de review bespreken we de software inhoudelijk, maar op het gebied van gebruiksgemak is dit ook zeker een belangrijk onderdeel. Wanneer jij in WeDJ te werk gaat met de Pioneer DDJ-200, zal je al snel zien dat je goed ondersteund wordt. Dit komt voornamelijk door de interactieve tutorial die je de eerste keer voorgeschoteld krijgt. Je krijgt hierdoor een goed idee wat voor functie de knoppen hebben en hoe je het beste aan de slag kan gaan met de controller.

Een ander groot onderdeel van de makkelijke besturing zijn de twee verschillende sync-knoppen. Met Beat Sync, welke als fysieke knop onder de Jogwheel te vinden is, wordt het mogelijk om de beats gelijk te trekken. Dat is een systeem dat we al vaker op controllers gezien hebben, maar Phrase Sync is iets compleet anders. Deze functie trekt andere elementen ook mee in het gelijktrekken van de nummers. Denk hierbij aan de vocalen, de basses en de trebles. Een functie die voor de echte beginner heel handig is.

En wat dat betreft zorgt dit er dus voor dat de DJ-Controller zo goed als ideaal is voor huisfeestjes. Het apparaat is makkelijk te gebruiken, vereist weinig moeite en is dus ideaal voor wanneer de biertjes of de wijntjes in de loop van de avond steeds zwaarder lijken te vallen. Ideaal? Wat dachten het wel!

Spotify tot Soundcloud: bijna alles is mogelijk!

De derde reden dat we zo blij zijn met de Pioneer DDJ-200 heeft te maken met het feit dat er heel veel mogelijk is op software gebied. Door de ondersteuning van zowel WeDJ, als DJay en EDJ, is het mogelijk om de controller op veel verschillende manieren te voorzien van muziek. Heb jij je favoriete muziek op je smartphone staan, dan draai je de muziek uit je eigen bibliotheek. Staan de tofste artiesten naar jouw mening op SoundCloud, pak dan zeker de muziek van deze dienst. Of gebruik jij het liefst streamingdiensten als Deezer of Spotify, dan is ook dat hartstikke mogelijk.

Afbeelding: Mark Hofman/WANT

En dat is naar mijn idee exact de reden waarom deze controller van Pioneer zo fantastisch is voor huisfeestjes. Geen verzoek is teveel gevraagd en geen nummer kan ontbreken: je hebt toegang tot miljoenen nummers en artiesten. Wat zoek je eigenlijk nog meer?

Pioneer DDJ-200: zo goed is ‘ie dus

De Pioneer DDJ-200 een toegankelijke DJ-controller die perfect is voor de beginnende DJ, maar ook zeker geschikt is voor huisfeestjes. Sterker nog: het is naar mijn idee dé DJ-controller voor huisfeestjes. De handige features die het draaien makkelijk maken en toegang tot heel veel verschillende muziekdiensten maken de controller ijzersterk. De ervaren DJ zal het waarschijnlijk niet warm krijgen van de Pioneer DDJ-200, maar daar lijkt het apparaat ook zeker niet voor gemaakt te zijn. Wat dat betreft ben ik oprecht fan.

Reageer op artikel:

[REVIEW] Pioneer DDJ-200: de perfecte controller voor huisfeestjes?

[ad_2]

- Advertentie -