Getest: deze powerbank kan gadgets ook draadloos opladen

Laad je thuis altijd draadloos op, dan is het onhandig om onderweg met een draadje te zitten prutsen. Draadloze powerbanks zijn dan een handige oplossing. De Trust Primo Wireless (40 euro) heeft maar liefst 20.000 mAh aan accucapaciteit aan boord. Een beetje telefoon kan je daarmee tussen de 4 en 8 keer opladen.

Het betekent ook dat het apparaat bijna een halve kilo weegt. Het formaat blijft gelukkig beperkt. Hij heeft ongeveer de afmetingen van twee iPhone XR’s op elkaar gelegd.

Opladen op drie manieren

Opladen van je apparaten kan op drie manieren. Draadloos door het apparaat bovenop te leggen. Via aan USB-C poort of via een ouderwetse USB-poort. Beide dus met een kabeltje. Gek genoeg zit er ook nog een micro-USB op het apparaat. Daarmee kun je de powerbank weer opladen, maar dat kan ook via USB-C.

- Advertentie -

Verbeterpunten

Ik mis in de doos een hoesje of een klem waarmee je de telefoon en de powerbank in een tas bij elkaar kunt houden, zodat hij ook onderweg kan laden zonder snoertje. Een iets minder hard plastic buitenkant zou ook fijn zijn, maar voor een aankoopbedrag van 40 euro mag je niet al te kritisch zijn.

Het duurt bij mij steeds even voordat het laden begint. En door de combinatie van een uitpuilende cameralens op mijn smartphone en een magnetisch veld schuift mijn telefoon steeds van de powerbank af. Met een stroef hoesje is dat probleem er vast niet. Maar het is wel een aandachtspunt.

Kleine waarschuwing: je telefoonhoesje mag niet dikker zijn dan 3 mm en je kunt de telefoon beter niet met bankpasjes in het hoesje opladen.

- Advertentie -