Home Meubilair Advies voor een inspirerende kantoorinrichting

Advies voor een inspirerende kantoorinrichting

[ad_1]

Een goede en inspirerende kantoorinrichting is essentieel om binnen je onderneming tot grote successen te komen. Hoe komen je medewerkers anders tot ideeën, hoor je vaak mensen zeggen. Maar wat is eigenlijk belangrijk als het gaat over de indeling van je kantoor? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe zorg je dat het design van topkwaliteit is? We bespreken het in dit artikel.

1. Comfortabele bureaustoel

Met een bureaustoel heeft je medewerker misschien wel het meest te maken op kantoor. Het moet ervoor zorgen dat de medewerker ontspannen kan werken en daarom is het essentieel dat de bureaustoel een goed comfort biedt. Bovendien is het belangrijk dat de bureaustoel wordt afgestemd op de wensen van de medewerkers. Denk daarbij aan de lengte van de medewerker of zijn persoonlijke voorkeuren. De bureaustoel is daarom een kantoormeubel om goed over na te denken.

- Advertentie -

2. Bureau met mooi design

Bij comfortabele bureaustoelen horen uiteraard bureaus met een mooi design. Wanneer je als ondernemer een verkeerde keuze maakt qua bureau, zijn de bureaustoelen geen knip voor de neus waard. Het bureau moet zorgen voor comfort, omdat aan dit kantoormeubel vaak langere periodes gewerkt wordt. Daarnaast wordt de uitstraling van je kantoor of thuiswerkplek grotendeels bepaald door het bureau.

3. Briljante akoestiek

Hoewel meubilair het eerste is waar je over nadenkt, is de akoestiek minstens zo belangrijk. Het bepaalt mede de sfeer in het kantoor, maar heeft ook om praktische redenen een belang. Elk kantoor heeft bijvoorbeeld een ander type vloerafwerking nodig. Is de ruimte erg groot en heeft het een slechte akoestiek? Dan is vloerbedekking een goede keuze. Maar komen er vaak mensen binnen met vieze schoenen, en is vloerbedekking eigenlijk helemaal niet zo efficiënt in jouw kantoor? Dan is de keuze voor een hard materiaal waarschijnlijk de beste, zoals tegels of hout. Als bedrijf ben je geholpen met een complete projectinrichting.

4. Verlichting in kantoor

Naast de akoestiek bepaalt ook de verlichting de sfeer in het kantoor; het is misschien wel één van de belangrijkste elementen in het kantoor. Je kunt bijvoorbeeld denken aan werkverlichting, maar ook sfeerverlichting. Althans, niemand zit graag onder een TL-buis. Door gebruik te maken van de laatste trends en mogelijkheden op het gebied van kantoorverlichting, creëer je in iedere ruimte een eigen sfeer.

5. Kantoormeubelen en projectinrichting

Ondanks bovenstaande adviezen blijft het in de praktijk lastig om het complete plaatje te realiseren. Laatste tip: zoek een bedrijf dat helpt met de keuze voor jouw kantoorinrichting. Zij hebben er verstand van en kunnen je voorzien van handige tips en adviezen.

afbeelding van Jordi Smit[ad_2]

- Advertentie -