5 tips voor een industrieel interieur

[ad_1]

5 tips voor een industrieel interieur

Wonen als in een fabriek uit de 19de of 20ste eeuw? Dat kan met een industrile inrichting in huis. Een industrieel interieur kenmerkt zich door een stoere en sobere uitstraling. De materialen die gebruikt worden, zijn meestal onbewerkt. Denk bijvoorbeeld aan (oude) metalen voorwerpen, bakstenen en beton. Heb jij ook zin om jouw interieur een industrieel karakter te geven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij geven je alvast 5 tips voor een industrieel interieur!

1. Industrile verlichting

Grote metalen of stalen lampen vormen een belangrijk onderdeel van de industrile woonstijl. Stoere hanglampen, oude fabriekslampen of industrile vloerlampen: het kan allemaal. Mag het iets subtieler? Kies dan voor wat kleinere tafellampen om je interieur een industrile look te geven. Welke soort lamp je ook kiest: hoe ouder en robuuster het materiaal, hoe beter! Industrile verlichting geeft je interieur meteen een stoerdere uitstraling. Het is dan ook een makkelijke manier om zonder al te veel geld en aanpassingen een industrile sfeer te creren.

- Advertentie -

5 tips voor een industrieel interieur

2. Koele, sobere kleuren

In een industrieel interieur zie je vooral koele, sobere kleuren zoals grijs, staalbauw en zwart. Deze kleuren kunnen heel strak overkomen. Lijkt het jou toch wat eenzijdig? Dan kan je bijvoorbeeld n muur in een felle kleur schilderen en een paar elementen in je interieur op deze kleur laten inspelen: accessoires, decoratie of een aantal meubels. Daarnaast kan je de koele, sobere kleuren mooi combineren met houtkleurige items. Hout geeft je huis een warmere uitstraling en brengt de koelere kleuren wat meer in balans.

5 tips voor een industrieel interieur

3. Zichtbare kabels en leidingen

De meeste mensen doen net veel moeite om kabels, buizen en leidingen zoveel mogelijk weg te werken zodat je ze niet ziet. Maar in een industrieel interieur is het net de bedoeling dat deze zichtbaar blijven. Het moet er allemaal niet te netjes en afgewerkt uitzien. Laat kabels en buizen dus gerust bloot liggen. Dit zijn de perfecte eyecatchers om je interieur een stoere uitstraling te geven.

5 tips voor een industrieel interieur

4. Bakstenen muren

Ook bakstenen muren mogen niet ontbreken in een industrieel interieur. Het is natuurlijk ontzettend tof om een stoere bakstenen muur te plaatsen, maar er zijn ook andere goedkopere en makkelijkere manieren. Zo kan je bijvoorbeeld speciaal behang kopen met een bakstenen motief. Je vindt ze tegenwoordig in verschillende kleuren en dessins. Mocht je dit te veel gedoe vinden, dan kan je er ook voor kiezen om je muur helemaal kaal te laten en niet te bewerken. Is je muur reeds bewerkt? Dan kan je om de muur heen metselen. Als je al een gemetselde muur hebt, heb je geluk. Deze muur kan je dan bewerken met een andere voeg of de bakstenen een andere kleur geven.

5 tips voor een industrieel interieur

5. Strak en sober meubilair

Tenslotte heeft je meubilair ook niet te veel franjes en tierelantijntjes nodig. In een industrieel interieur staat minimalisme voorop. Houd de meubels dus sober en stoer. Vind je het er toch wat te kil uitzien, dan kan je gerust meer details in het meubilair aanbrengen door te kiezen voor meubels waarbij de mechanische delen zichtbaar zijn. Grendels en sloten zijn hiervoor ideaal!

5 tips voor een industrieel interieur

Lees ook:[ad_2]

- Advertentie -