Welk werkblad past in jouw droomkeuken?

[ad_1]

BARNEVELD Als je een nieuwe keuken uitzoekt, is de keuze voor het keukenwerkblad vaak de laatste knoop die je moet doorhakken. En dat is niet altijd eenvoudig, want zo’n werkblad is verkrijgbaar in allerlei diktes, materialen en kleuren. Welk werkblad past in jouw droomkeuken?

HOGE EISEN Het keukenwerkblad is zonder twijfel één van de belangrijkste onderdelen van een keuken. Het is een echte blikvanger en moet daarnaast onderhoudsvriendelijk, hittebestendig, hygiënisch en bestand zijn tegen dagelijks gebruik. De lat ligt dus hoog. We vertellen je graag meer over de populairste materialen van dit moment.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

COMPOSIET Composiet is de laatste maanden de nummer één bij onze klanten. Door de mix van polyester en natuursteen is dit materiaal zeer hard, waterdicht, krasvast en onderhoudsvriendelijk. Het is verkrijgbaar in mat of gepolijst en in allerlei kleuren. We hebben onder meer de exclusieve werkbladen van Cambria in ons assortiment. Amerikaans composiet, nauwelijks te onderscheiden van echt natuursteen.

DEKTON Dekton wint razendsnel aan populariteit. Dit nog vrij nieuwe materiaal bestaat uit een mix van glas, kwarts en porselein en is zeer hard. Het geavanceerde materiaal is bestand tegen krassen, vlekken en hitte en heeft net als composiet een natuurlijke uitstraling.

KERAMIEK Keramiek is het hardste en meest onderhoudsarme materiaal voor keukenwerkbladen. Het is zeer hygiënisch en goed bestand tegen hitte, krassen en vlekken. Ook bij keramiek heb je de kleuren en bewerkingen voor het uitkiezen. Het zal je niet verrassen dat keramiek flink in opkomst is in keukenland.

CORIAN Corian is al jarenlang erg populair in de interieurbouw en kom je ook steeds vaker tegen in keuken. Groot voordeel van deze gegoten kunststof is dat naden onzichtbaar kunnen worden afgewerkt. Daarnaast is het hittebestendig, hygiënisch, krasvast en onderhoudsvriendelijk.

KUNSTSTOF Kunststof behoort traditioneel tot de populairste materialen voor keukenwerkbladen. Dit budgetvriendelijke materiaal heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De ‘plastic’ uitstraling is volledig verdwenen. Het kunststof van nu is verkrijgbaar in allerlei kleuren en bewerkingen, op het eerste oog vaak moeilijk te onderscheiden van natuurlijke materialen.

Buiten de top vijf zijn er natuurlijk nog veel meer materialen verkrijgbaar. Terrazo kom je nog geregeld tegen in landelijke keukens en dan heb je ook nog rvs, beton, hout en glas. Qua eigenschappen leggen deze het echter af tegen composiet, Dekton, keramiek, Corian en kunststof.

SPANNEND CONTRAST Bij een werkblad hoort natuurlijk ook een spoelbak. Het leuke is dat je tegenwoordig ook op dit gebied enorm veel te kiezen hebt. Een spannend kleurcontrast met het werkblad behoort tot de vele mogelijkheden. Welk materiaal je ook kiest. Aan een keukenwerkblad van Van Ginkel Keukens ga je gegarandeerd jarenlang plezier beleven. Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden? We vertellen je er graag meer over in onze showroom.

Aangeboden door Cor Bruil van Van Ginkel Keukens in Barneveld

[ad_2]

- Advertentie -