Vriendenkring Brandweer Tielt schenkt tablets, laptop en fototoestel aan woonzorgcentra – Samenleving

[ad_1]

Vriendenkring Brandweer Tielt liet zijn warm hart zien. Zes tablets voor wzc Deken Darras en een laptop en digitaal fototoestel voor het rvt Sint-Andries. En dit van een totaalkost van 2.000 euro. “Ik denk dat we hiermee nogmaals aantonen dat de Tieltse brandweer een organisatie is van daden en niet zozeer van woorden.”

“Het zijn voor iedereen moeilijke en nare tijden”, opent sergeant Pascal Dehullu, voorzitter van Vriendenkring Brandweer Tielt. “We worden in al onze sociale contacten sterk beperkt, om niet te zeggen we moeten er ons van onthouden. Voor bepaalde mensen is dat zeker het geval. Namelijk de ouderen en kwetsbaren in de woonzorgcentra, want die mensen worden op vandaag helemaal van de buitenwereld afgesloten.”

- Advertentie -

Communiceren met familie

Pascal nam daarom met de directie van wzc Deken Darras en rvt Sint-Andries contact op. “Met de vraag of wij als vzw Vriendenkring Brandweer Tielt iets konden betekenen”, zegt hij. “En inderdaad, er was een hoge nood om die mensen te kunnen laten communiceren met hun familieleden en kleinkinderen en dit via de digitale platformen zoals WhattsApp, Skype en Messenger. Via deze platformen kan men contact maken via beeld. Echter hebben zij daar niet voldoende apparatuur voor.”

“In het rvt hadden ze eerder nood aan een simpel digitaal fototoestel om de bewoners eens te fotograferen en door te sturen naar hun familieleden. Nu diende dat telkens te gebeuren via een toestel dat iemand van het personeel ter beschikking stelde of meebracht. De dagactiviteiten zijn daar overigens de enige vorm van ontspanning tijdens deze moeilijke tijden en veel van die activiteiten vinden plaats via beeld en geluid – bijvoorbeeld zityoga. Dat wordt voornamelijk gedaan via een laptop naar een groot beeldscherm. Nu blijkt dat ding sterk verouderd.”

2.000 euro

Vriendenkring Brandweer Tielt besloot aan dit alles iets te doen. “Ik kreeg de volle steun van mijn mensen om daar iets aan te doen en ben hen daar heel erkentelijk voor”, aldus nog de sergeant. “Deze voormiddag zijn we dus overgegaan tot de aankoop van zes tablets voor wzc Deken Darras en een laptop en digitaal fototoestel voor het rvt Sint-Andries. En dit van een totaalkost van 2.000 euro. Ik denk dat we hiermee nogmaals kunnen aantonen dat de Tieltse brandweer een organisatie is van daden en niet zozeer van woorden. Hou het vooral voor jezelf en familie gezond in deze tijden, want eens te meer zien we dat gezondheid niet te koop is.”

De laptop, het digitaal fototoestel en de tablets worden binnenkort geleverd en zullen voor maandagavond gebruikt kunnen worden.

“Het zijn voor iedereen moeilijke en nare tijden”, opent sergeant Pascal Dehullu, voorzitter van Vriendenkring Brandweer Tielt. “We worden in al onze sociale contacten sterk beperkt, om niet te zeggen we moeten er ons van onthouden. Voor bepaalde mensen is dat zeker het geval. Namelijk de ouderen en kwetsbaren in de woonzorgcentra, want die mensen worden op vandaag helemaal van de buitenwereld afgesloten.”Pascal nam daarom met de directie van wzc Deken Darras en rvt Sint-Andries contact op. “Met de vraag of wij als vzw Vriendenkring Brandweer Tielt iets konden betekenen”, zegt hij. “En inderdaad, er was een hoge nood om die mensen te kunnen laten communiceren met hun familieleden en kleinkinderen en dit via de digitale platformen zoals WhattsApp, Skype en Messenger. Via deze platformen kan men contact maken via beeld. Echter hebben zij daar niet voldoende apparatuur voor.””In het rvt hadden ze eerder nood aan een simpel digitaal fototoestel om de bewoners eens te fotograferen en door te sturen naar hun familieleden. Nu diende dat telkens te gebeuren via een toestel dat iemand van het personeel ter beschikking stelde of meebracht. De dagactiviteiten zijn daar overigens de enige vorm van ontspanning tijdens deze moeilijke tijden en veel van die activiteiten vinden plaats via beeld en geluid – bijvoorbeeld zityoga. Dat wordt voornamelijk gedaan via een laptop naar een groot beeldscherm. Nu blijkt dat ding sterk verouderd.”Vriendenkring Brandweer Tielt besloot aan dit alles iets te doen. “Ik kreeg de volle steun van mijn mensen om daar iets aan te doen en ben hen daar heel erkentelijk voor”, aldus nog de sergeant. “Deze voormiddag zijn we dus overgegaan tot de aankoop van zes tablets voor wzc Deken Darras en een laptop en digitaal fototoestel voor het rvt Sint-Andries. En dit van een totaalkost van 2.000 euro. Ik denk dat we hiermee nogmaals kunnen aantonen dat de Tieltse brandweer een organisatie is van daden en niet zozeer van woorden. Hou het vooral voor jezelf en familie gezond in deze tijden, want eens te meer zien we dat gezondheid niet te koop is.”De laptop, het digitaal fototoestel en de tablets worden binnenkort geleverd en zullen voor maandagavond gebruikt kunnen worden.[ad_2]

- Advertentie -