“Laten we de aardappel niet vergeten!”

[ad_1]

Productinnovatie, nieuwe trends, kant-en-klare maaltijden… iedereen is druk met nieuwe producten en ontwikkelingen. “Maar laten we de basis niet vergeten…de aardappel! Bij nieuwe AGF-winkels liggen de aardappelen nog wel eens ergens achter of onder, op een onopvallende plek. Terwijl de aardappel zoveel  meer te bieden heeft voor de AGF ondernemer én de consument!”, aldus Stichting De Èchte Groenteman.


De keuze is reuze bij De Èchte Groenteman Simon Dragt

- Advertentie -

Agria – patat, stamppot, gekookt
Bildtstar – meest verkocht
Nicola – vastkokend
Eigenheimer – zeer smaakvol
Opperdoes en Parel – échte seizoensproducten
Irene – voor oude garde die nog écht goed kunnen koken

Ras aardappel onbekend en onbemind bij jongeren
De Èchte Groenteman ondernemer Simon Dragt heeft de ontwikkeling van de aardappel van vroeger tot nu van dichtbij meegemaakt. “Waar ca. 30 jaar terug nog 35 kg aardappelen naar de klant werden gebracht en tot in de kelder werden afgeleverd,  vraagt de consument tegenwoordig nog maar om 2,5 kg of soms 10 kg.” zegt Simon Dragt. “Tegenwoordig wordt er anders gekookt. Daarnaast zijn met alle ontwikkelingen rondom kant-en-klare maaltijden de jongeren minder bekend met de rasaardappelen… een aardappel is een aardappel… als hij maar makkelijk schilt en gauw gaar is. Verschillen van rassen en smaken zijn niet bekend meer, maar als specialist is daar zeker wat aan te doen!”


De massa is er vanaf, maar de marge blijft!
“Op  kwaliteitsaardappelen kun je gerust een goede marge zetten. Daar heeft de echte kenner best wel wat voor over. En de win-win situatie met de verkoop van onze ambachtelijke, vers gesneden groenten erbij kan je dubbel scoren. Natuurlijk is de verkoop van maaltijden uit eigen keuken marge technisch veel interessanter, maar dat is niet voor iedere klant weggelegd.” geeft Simon Dragt aan. Dus daarom  moet een AGF-ondernemer zich écht onderscheiden met de kwaliteitsaardappel. Waar in de supermarkt de focus ligt op de massa en prijsknallers en niet op smaak en kwaliteit van de aardappel,  houdt de specialist zich bezig met het  ras van de aardappelen, kwaliteit en natuurlijk met smaak.”

Power to the Pieper
“Bij De Èchte Groenteman geven we de aardappel zijn verdiende aandacht. Met de ‘Power to the Pieper’-zakken vallen de aardappelen mooi op en geven we ze de ambachtelijke uitstraling die ze verdienen.”

Voor meer informatie
Stichting De Èchte Groenteman
T: 0511-463193/ 055-3552980
[email protected]  
www.de-echte-groenteman.nl 

 

[ad_2]

- Advertentie -