HelloFresh draait bijna break-even

[ad_1]

Amazon werkt met Indiase besteldienst voor tickets
Amazon is een samenwerkingsverband aangegaan met BookMyShow, een Indiaas platform voor het bestellen van tickets. Door deze samenwerking kunnen gebruikers nu filmkaartjes via de Amazon-app bestellen. Volgens analist Shagun Sachdeva van GlobalData impliceert de samenwerking met BookMyShow da Amazon een groter plan heeft om uiteindelijk voor alle behoeften van de consument online een platform te bieden. Dit zou Amazon een marktleiderspositie geven in de Indiase sector, die als een van de snelst groeiende markten ter wereld geldt. “Het zal er onder andere voor zorgen dat het gebruik van Amazon Pay wijder worden verspreid”, aldus de analist.
Bron: insideretail.asia 

VK: Sainsbury heeft verlies door winkelsluitingen
De winst in het eerste fiscale halfjaar van Sainsbury’s is bijna geheel teniet gedaan wegens winkelsluitingen. De winkelsluitingen, die in september werden aangekondigd, gingen gepaard met extra kosten. Er werden onder andere afdelingen van de elektronicaketen Argos gesloten, zodat Sainsbury’s zich beter kan focussen op het supermarktsegment. De bruto winst is jaar op jaar gedaald van £107mln naar slechts £9mln (van €123,9mln naar €10,4mln). Ook is de like-for-like-omzet met 1% afgenomen. De omzet van levensmiddelen daalde met 0,1%, wat volgens de retailgroep kwam doordat in het vorige jaar betere resultaten werden behaald dankzij uitstekende weersomstandigheden. De like-for-like-omzet van algemene handelswaar daalde met 2,5%. Bij de categorie voor kleding was dit 1,2%. Ook dit had volgens Sainsbury’s te maken met de verschillen in weersomstandigheden. De winkelsluitingen leidden tot een bedrag van £203mln (€235,0mln) aan eenmalige kosten. Het eerste fiscale halfjaar duurde 28 weken en liep tot 21 september.
Bron: bbc.com 

- Advertentie -

Duitsland: HelloFresh draait bijna break-even
De Duitse maaltijdbezorger HelloFresh ziet zijn omzet steeds meer toenamen. In het derde kwartaal steeg de omzet jaar op jaar met 45,8% tot €440,6mln. HelloFresh beweert dat het bedrijf daarmee goed op weg is om over het gehele jaar break-even te draaien. Het aantal actieve klanten is met 42,1% toegenomen tot 2,61 miljoen gebruikers. Het aantal bestellingen is gestegen met 43,7% tot 9,11mln. Er werden in totaal iets minder dan 70 miljoen maaltijden bezorgd, wat een toename is van 48,1%. De bruto winst steeg in het derde kwartaal tot €15,5mln. In dezelfde periode van vorig jaar was er nog sprake van een bruto verlies van €26mln. De winstmarges namen in alle delen van de wereld waar HelloFresh actief is toe. Zo werd een positief winstmarge van 2,6% bereikt in de VS en van 10,7% in overige landen. Het is het tweede kwartaal op rij waarin HelloFresh tot een winst op groepsniveau komt.
Bron: retaildetail.eu 

VK: John Lewis gebruikt wagens met koeienmest als brandstof
Honderden bestelwagens van John Lewis gaan vanaf 2021 gebruik maken van koeienmest als brandstof. In plaats van dat er gebruik wordt gemaakt van sterk vervuilende dieselmotoren wordt er overgestapt op CO2-neutrale biomethaan. Op dit moment gebruiken zo’n 80 wagens van John Lewis biomethaan dat afkomstig is van voedselresten. In de komende 18 maanden wordt dit aantal vergroot met 200 bestelwagens, die bovendien in plaats van voedselresten nu op biomethaan op basis van mest zullen lopen.
Bron: theguardian.com  

Spanje: nieuw bedrijfsmodel voor SuperSol
SuperSol heeft onlangs €600.000 geïnvesteerd in de implementatie van een nieuw bedrijfsmodel. Het nieuwe model gaat uit van een combinatie van een supermarkt en een cash & carry winkel. Het concept heeft de naam CashSol en draagt als motto “koop meer, betaal minder”. De eerste winkel onder het nieuwe concept werd op 31 oktober geopend in de stad Ceuta. De winkel is geopend van 9 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds en heeft een uitgebreid assortiment aan deegproducten, vlees en verse AGF.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Meer omzet bij M&S door levensmiddelensegment
Het Britse levensmiddelensegment van Marks & Spencer heeft in de periode van zes maanden tot 28 september voor meer omzet gezorgd. De omzet van dit segment steeg met 1,2% tot £2,8mld (€3,2mld). Volgens M&S gaf vooral het tweede kwartaal verbeterde resultaten. De like-for-like-omzet nam in dat kwartaal toe met 1,4%, terwijl de totale omzet met 3,3% steeg dankzij investeringen in prijsverminderingen. Van meer dan 400 producten werd in het afgelopen jaar de prijs met meer dan 10% verlaagd. In de afgelopen periode werd met name qua investeringen gefocust op deegproducten, melk, vlees en versproducten. Ook werd een nieuw programma geïntroduceerd onder de naam “fresh market specials”. Hoewel er meer winkelruimte werd verkregen, heeft M&S in deze periode ook een aantal winkels moeten sluiten.
Bron: talkingretail.com 

7-Eleven opent eerste winkel in Chinese regio Fujian
De Japanse buurtwinkelketen 7-Eleven heeft zijn eerste filiaal geopend in Fuzhou, de belangrijkste stad van de Oost-Chinese provincie Fujian. Fujian is de twaalfde provincie in China waar 7-Eleven nu actief is. Op dit moment heeft de Japanse keten een netwerk van 2.800 winkels in China. Fuzhou geldt als een markt in opkomst. Sinds het stadsbestuur meer retailondernemingen aan begon te trekken in het begin van 2017 zijn er honderden winkels geopend onder ketens als Super Species van het Chinese Yonghui Superstores of Hema van Alibaba.
Bron: xinhuanet.com 

VK: de belangrijkste voedingstrends volgens Waitrose
In zijn jaarlijkse rapport Food And Drink heeft Waitrose aangegeven wat op dit moment de belangrijkste trends op het gebied van levensmiddelen en consumptie zijn. Het rapport vermeldt onder andere hoe consumenten vandaag de dag meer bewust boodschappen doen. Vaak wordt gekozen voor opties die minder rommel in de keuken geven en simpele manieren geven voor het voorbereiden van een maaltijd. Van bijna 50% van de Britse consumenten is bekend dat ze doordeweekse maaltijden binnen 30 minuten op tafel willen kunnen zetten. Daarom wordt vaker gekozen voor voorgesneden of diepgevroren groente, afgemeten porties zoals rijst in zakjes of andere snellere oplossingen. De reden voor deze behoefte aan snelheid is omdat veel Britten meer tijd willen vrijmaken voor hobby’s of andere manieren van vrijetijdsbesteding. Het meer bewuste consumentengedrag is te zien aan hoe Britse consumenten terughoudender met hun uitgaven zijn geworden. 49% van de ondervraagde Britten geeft aan minder vaak uitgebreid te lunchen. 46% geeft aan minder vaak naar de kroeg te gaan. Consumenten geven minder uit en de zaken waar ze wel aan uitgeven worden beter overwogen. Een luxe product zoals een stuk chocola wordt nu door de consument op een meer bewuste manier van genoten. Uit de enquête bleek verder dat een zesde van de ondervraagde consumenten nu vaker voor anderen kookt dan vijf jaar geleden. Volgens Tor Harris van Waitrose & Partners zorgt sociale media ervoor dat consumenten zich meer in willen zetten voor elkaar. Vrienden helpen elkaar vaker en voor elkaar koken is een van de meer populaire manieren waarop dit gebeurt. Uit de enquête bleek ten slotte hoe 4 op de 5 Britse consumenten hun keuken graag opgeruimd willen houden. 9% van de Britse consumenten neemt tegenwoordig eigen containers mee naar supermarkten om deze met versproducten te vullen, zodat er minder verpakkingsmateriaal op het aanrecht blijft slingeren. Dit is een direct gevolg van het Unpacked-programma van Waitrose & Partners. 
Bron: retailanalysis.igd.com  

Nieuw Europees e-commerceplatform geopend
Onlangs is het International Marketplace Network (IMN) open gesteld voor handelaren. Het IMN is een samenwerkingsverband tussen verschillende Europese e-commerce-platforms. De platforms die aan het initiatief meewerken zijn Real.de, Cdiscount, eMAG en ePrice. Samen is het IMN een jaar lang getest, voordat het werd opengesteld voor gebruik. De vier aangesloten online retailers willen een platform creëren, dat de internationale handel en efficiëntere samenwerking met importeurs en exporteurs bevordert.
Bron: ecommercenews.eu 

Het Britse duurzaamheidsmodel van Lidl
Lidl heeft in zijn laatste duurzaamheidsrapport The Good Food Report 17/18 toelichting gegeven over het eigen beleid met betrekking tot duurzaamheid. De visie van Lidl op dit gebied bestaat uit drie pijlers. Ten eerste wil Lidl telers tegemoet komen. De discountketen wil daarom de leveringsketen verbeteren qua transparantie en lokale samenwerking. Ten tweede wil Lidl de consument van dienst zijn door veilige, betaalbare en voedzame producten te leveren. Daarom wil Lidl de afzet van groente en fruit stimuleren, de Britse zoutconsumptie helpen te verminderen en het aantal producten in het assortiment met suiker met 20% verlagen. bij dit streven wordt onder andere gebruik gemaakt van social media-kanalen. Tijdens 2019 is het aantal berichten van Lidl op social media voor de promotie van groente verdubbeld tot 303 berichten. De derde pijler heeft te maken met algemene duurzaamheid voor de planeet. Het bedrijf wil zijn wereldwijde impact zoveel mogelijk verminderen en meer efficiëntie bereiken qua kosten aan de hand van het eigen discountmodel.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Australië: Coles begint ledendienst voor onbeperkte bezorgingen
Coles is begonnen met een bezorgdienst op basis van een lidmaatschap. Klanten die een abonnement op de bezorgdienst nemen, kunnen bestellingen onbeperkt aan huis laten bezorgen. Het abonnement kost AU$19 (€11,76) per maand, waarmee bestellingen bij supermarkten van meer dan $100 (€61,89) zonder bezorgkosten aan huis worden geleverd. De bezorgdienst kent ook een lidmaatschap van $14 (€8,66) per maand, waarmee bestelde boodschappen alleen tussen dinsdag en donderdag worden bezorgd.
Bron: 9news.com.au 

Spanje: Family Cash neemt acht Eroski-hypermarkten over
Eroski heeft bekend gemaakt dat acht van zijn hypermarkten zijn verkocht aan Family Cash. Eroski heeft de vestigingen van de hand gedaan om zijn aanwezigheid in de Spaanse markt meer te ontwikkelen door middel van franchise-nemers. De overdracht van de acht filialen moet met het einde van 2021 worden voltooid. Tod an zullen alle winkels in bedrijf blijven onder merk van Eroski.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Amazon Australia werkt samen met Zip Co Ltd
De Australische tak van Amazon is een samenwerkingsverband aangegaan met het bedrijf Zip Co Ltd. Dit is een relatief klein bedrijf, dat een betaaldienst mogelijk maakt volgens het zogeheten model buy now, pay later (BNPL). De aandelen van Zip stegen door het nieuws van de samenwerking met Amazon met meer dan 20%. Het betaalsysteem van Zip is onlangs online gegaan op het platform van Amazon Australia.
Bron: reuters.com 

VS: Alex Lee gebruikt AI-tech voor groothandelsbedrijf
Merchants Distributors (MDI), een groothandelsbedrijf dat een dochteronderneming is van het in North Carolina gevestigde Alex Lee Inc., gaat gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Het systeem dat wordt toegepast betreft de Demand ForecastingAI van Symphony RetailAI. Het doel van het systeem is om hiermee de retailklanten van MDI beter van dienst te kunnen zijn. “We hadden technologie nodig die ons meer informatie kon geven over de huidige markttrends, zodat we sneller kunnen investeren in de juiste producten”, zegt Anita Harris van Alex Lee. Alex Lee is naast het moederbedrijf van MDI ook verantwoordelijk voor de supermarktketens Lowes Foods en Just Save.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Giant Food begint marketingcampagne voor online diensten
Giant Food Stores is in Carlisle in Pennsylvania van start gegaan met nieuwe Tv-commercials voor Giant Direct. Giant Direct is een nieuwe online dienst, die zowel het afhalen van bestellingen als thuisbezorging mogelijk maakt. De commercials leggen de focus op het menselijke aspect van de Giant Food winkels. In de reclames zijn dan ook een aantal winkelmedewerkers van Giant Food vestigingen in Pennsylvania prominent aanwezig.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Kroger begint nieuwe campagne met “Fresh for Everyone”
Kroger is een nieuwe campagne begonnen onder de naam “Fresh for Everyone”. De nieuwe campagne introduceert nieuwe huismerkproducten en vestigt de aandacht op de lange geschiedenis die Kroger op het gebied van levensmiddelen heeft. Ook wordt bij de campagne een vernieuwd logo geïntroduceerd. Alle ketens van Kroger in de VS zullen aan de hand van de nieuwe huisstijl worden vormgegeven, hoewel ze ook onder hun huidige namen verder zullen opereren. De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door de vaste partner DDB.
Bron: grocerydive.com 

VS: Southeastern Grocers breidt online uit in Louisiana
Southeastern Grocers (SEG), het moederbedrijf van de supermarktketens BI-LO, Fresco y Más, Harveys Supermarket en Winn-Dixie, gaat online uitbreiden in Louisiana. De retailgroep doet dit door middel van samenwerking met de online platforms Instacart en Shipt. Klanten van Winn-Dixie kunnen terecht bij winndixie.com/shoponline om zo online bestellingen te plaatsen.
Bron: businesswire.com 

VS: ShopRite introduceert twee huismerken
ShopRite heeft onlangs twee nieuwe huismerken geïntroduceerd, die vanaf deze maand in de schappen te vinden zullen zijn. De merken heten Bowl & Basket en Paperbird en betreffen respectievelijk een merk voor levensmiddelen en voor huishoudelijke producten. De twee nieuwe merken zijn onderdeel van een plan om de keten van nieuwe huismerkproducten te voorzien. In november worden ongeveer 100 nieuwe producten toegevoegd. Met het einde van dit jaar wordt dit aantal uitgebreid naar 300 producten. Met het einde van 2021 moeten er in totaal 3.500 nieuwe huismerkproducten in de schappen van ShopRite liggen.
Bron: supermarketnews.com 

[ad_2]

- Advertentie -