De week in quotes: ‘We hadden nooit gedacht dat ons Facebook-bericht zo massaal gedeeld zou worden’

[ad_1]

Wat zijn de meest opmerkelijke quotes uit het Utrechtse nieuws van afgelopen week? Hieronder een overzicht.

“We hadden nooit gedacht dat ons Facebook-bericht zo massaal gedeeld zou worden.”
Op het Stadsplateau in Utrecht stonden woensdagmiddag 1500 docenten stil om aandacht te vragen voor investeringen in het onderwijs. Initiatiefneemster Brit van Setten was aangenaam verrast door de hoge opkomst.

- Advertentie -

“Er wordt een keer geen weiland omgebouwd tot Vinex-locatie.”
Minister-president Mark Rutte bracht woensdagmiddag een bezoek aan de Merwedekanaalzone in Utrecht. De premier noemde het een ‘bijzonder project’.

“Dat klinkt misschien gek samen, maar die verschillende keukens gaan heel goed met elkaar.”
Op de kaart van restaurant Whakamarie aan de Biltstraat staan Midden- en Zuid-Amerikaanse gerechten met Japanse en Koreaanse invloeden.

“Wat wil je in het leven en past je relatiestatus daarbij?”
Dit is volgens documentairemaakster Marjon Moed de juiste vraag om te stellen aan mensen die single zijn. Moed, zelf ook single, maakte een theatervoorstelling over het onderwerp.

“We werken samen met verschillende duurzame ondernemers om van dit treinafval weer nieuwe producten met een nieuwe functie te maken.”
Op station Utrecht Centraal opende vorige week een winkel waar allerlei producten te koop zijn die gemaakt zijn van oud NS-materiaal.

“We gaan met Koenraad Utrecht terug naar de basis van een goede avond uit voor lekker eten met mooie wijnen en bieren.”
Koenraad is een nieuw restaurant aan de Voorstraat en ze doen naar eigen zeggen niet mee met trends die gehyped worden en hypes die trends zijn.

“Iedere dag worden duizenden Utrechters geconfronteerd met The great Travel Hack-banner van the Royal Dutch Shell, een reclamecampagne waarvoor de gemeente Utrecht toestemming heeft gegeven.”
Actiegroep Extinction Rebellion heeft afgelopen week gedemonstreerd in het Stadskantoor vanwege een reclame van Shell op de Lange Viestraat.

“Die sfeer van streetfood willen we graag naar Utrecht halen.”
De eigenaren van het nieuwe restaurant Spice Monkey’s zijn geïnspireerd door het Indonesische eiland Bali en de Balinese keuken. De zaak opent binnenkort aan de Oosterkade.[ad_2]

- Advertentie -