Thunderbolt 3: raakt die kabel echt zo makkelijk los?

[ad_1]

Bij m’n vorige Mac hingen m’n externe harde schijven aan een Thunderbolt 2-poort, en die stekker daarvan kwam al bijna los als je er tegen blies. Sinds ik eerder dit jaar een nieuwe iMac gekocht heb zitten ze (via een verloop) aan een Thunderbolt 3-poort, en die leek wel veel beter te zijn. Nu ineens heb ik van de week al drie keer gehad dat de schijven ineens losgekoppeld werden vanwege slecht contact.

 

- Advertentie -

De eerste keer was toen ik de koptelefoonstekker uit de computer trok — tien centimeter van de T3-stekker vandaan, en zonder er ook maar in de buurt te komen met m’n handen: puur en alleen door de schok van die stekker eruit te doen, viel de verbinding met de harde schijven weg. Sindsdien is dat nog een paar keer gebeurd, waaronder door gewoon afstoffen, en nu net toen ik als testje eens even de stekker (die zover als hij kan in de computer steekt) gewoon even aanraakte.

 

Is dit een bekend probleem of heb ik dat weer? En zo ja (voor welk dan ook) heeft iemand een idee wat ik kan doen zodat de stekker wel goed blijft zitten?[ad_2]

- Advertentie -