Tientallen nieuwe winkels voor Zeeman

[ad_1]

De Nederlandse winkelketen Zeeman blijft groeien in Zuid-Europa en zal in Spanje tientallen nieuwe winkels openen. Dit is wat Zeeman CEO Erik-Jan Mares zaterdag zei in een interview met het AD. In Nederland doet het textielbedrijf het niet zo goed en de verwachting is dat het aantal gesloten winkels de komende jaren verder zal toenemen.

Zeeman heeft sinds 2014 meer dan dertig winkels in Nederland gesloten en de topman verwacht dat het daar niet bij blijft. “Het proces is zeker nog niet voorbij”, zegt Mares in het AD.

- Advertentie -

De lagere prestatie in Nederland is vooral te wijten aan de concurrentie van het textielbedrijf. “We moeten realistisch zijn omdat klanten anders hebben gekocht, dus investeren we in grotere winkels en online. Wanneer we fysieke magazijnen sluiten, doen we dat goed. We sluiten pas na afloop van het contract”, zegt Mares.

De topmanager benadrukt dat er geen ontslagen zijn gevallen in de gesloten winkels en hij verwacht niet dat dit zal gebeuren. Er zijn momenteel ongeveer vijfhonderd Zeeman-winkels in Nederland. “Zeeman is een gezond bedrijf. In ons eigen land en ook in Duitsland hebben we het moeilijk met onze winkels, maar in Zuid-Europa groeien we als een gek. We zijn erg populair in Frankrijk en zeker ook in Spanje.”

Weinig concurrentie in Spanje

De plannen van het bedrijf voor de Spaanse markt laten ook zien dat Zeeman populair is in Spanje. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 41 vestigingen in Zuid-Europa en is volgens Mares van plan om uit te breiden naar een honderdtal winkels in Zuid-Europa.

Waar Zeeman in Nederland vestigingen sluit door de hevige concurrentie, floreert het Spaanse textielbedrijf juist door een gebrek aan concurrentie. “Er zijn maar een paar winkels die hetzelfde verkopen als datgene wat helpt. We hebben ook nagedacht over de locatie van onze winkels”, zegt de topmanager.

Zeeman is momenteel actief in zeven landen en verwacht uit te breiden naar een achtste land. Het is nog niet bekend welk land dit is, maar volgens de Mares zal het sowieso een Zuid-Europees land zijn.

[ad_2]