Deliveroo bedient ruim vijftig Virtual Brands in Nederland

[ad_1]

Behalve voor bestaande restaurants bezorgt Deliveroo ook voor zogenoemde Virtual Brands. Het zijn restaurantnamen die alleen online bestaan.

‘Met een Virtual Brand kun je je eigen keuken en hulpmiddelen gebruiken om je klanten een ander menu voor te zetten’, spiegelt Deliveroo ondernemers voor op zijn website. ‘Zo genereer je extra inkomsten voor je restaurant.’ Op deze manier kan een Argentijnse grillroom bijvoorbeeld een Mexicaanse menukaart aanbieden, een Grieks restaurant gezonde proteïne bowls bereiden en een populaire pizzeria ook wraps bezorgen.

- Advertentie -

Meer dan vijftig labels

Sinds de start van het concept in Nederland, ongeveer twee jaar geleden, hebben meer dan vijftig labels hun virtuele deuren geopend op Deliveroo.nl. Dat vertelt Stijn Verstijnen, general manager Nederland, in het decembernummer van Twinkle*.

Hij legt uit dat data de basis vormen voor dit soort nieuwe labels. ‘Online kun je natuurlijk bij uitstek zien naar wat voor eten mensen zoeken, wat de trends zijn. Zo kunnen we restauranthouders adviseren over gaten in de lokale markt, over cuisines die in de smaak zouden vallen, tot op het niveau van het ideale aantal gerechten op de kaart, (virtuele, red.) openingstijden, maar bijvoorbeeld ook over duurzame verpakkingen. De klant ziet overigens altijd uit welke keuken een order komt, dat restaurant staat erbij en bij vragen kunnen ze bij ons terecht.’

Deliveroo’s virtuele ambitie

Deliveroo stelde zich begin dit jaar ten doel om in heel Europa 1.700 Virtual Brands te hebben aangesloten. In ons land is recentelijk dus de teller van vijftig gepasseerd, inclusief de labels die werken vanuit Deliveroo’s eigen keuken in Amsterdam (Editions). Er lijkt nog een hele hoop ruimte voor groei.

Deliveroo levert ook warme maaltijden voor het virtuele restaurant dat Albert Heijn is gestart onder de naam Allerhande Kookt. Het Britse bedrijf is tevens investeerder en facilitator van Keatz, net als het Nederlandse Bright Kitchen een puur virtuele restaurateur. Keatz besloot recentelijk echter zijn keukens te sluiten, waaronder die in Amsterdam.

*In het interview vertelt Stijn Verstijnen onder andere ook over de digitaliserting van food, over het nieuwe Deliveroo PickUp en over de verdere groei van ‘consultant’ Deliveroo in Nederland.

Lees ook: Dark kitchen zet horecawereld op z’n kop (Twinkle 6- 2019)

[ad_2]

- Advertentie -