Tielt Wintert: meer dan kerstmarkten, winterhappenings en recepties – Samenleving

[ad_1]

Onder de noemer Tielt Wintert werden ook dit jaar alle activiteiten en evenementen gebundeld die de komende weken op ons afkomen. Een overzicht van de kerstmarkten, winterhappenings en nieuwjaarsrecepties, maar er staan ons ook heel wat muziekoptredens, expo’s, lezingen en theatervoorstellingen te wachten.

Winkelen in Tielt is tijdens de eindejaarsperiode meer dan de moeite waard: versierde etalages, speciale kerstartikelen, sfeervolle verlichting, stemmige muziek en zoveel meer. De Tieltse handelaars organiseren op zondag 8, 15, 22 en 29 december hun Koopzondagen.

- Advertentie -

In samenwerking met het Tieltse stadsbestuur en het Eindejaarscomité organiseert de Raad voor Lokale Economie de dertiende editie van de Eindejaarsactie en dat wordt alweer een knaller. Win 10.000 euro en kies jouw wagen of bemachtig een fietscheque van 500 euro of een reischeque ter waarde van 400 euro. Ook 1.200 flessen bubbels maken deel uit van de prijzenpot, die een totale waarde van maar liefst 25.000 euro heeft. Volle spaarkaarten kan je tot en met 31 december bezorgen aan de deelnemende handelszaken. De prijstrekking is voorzien op 3 januari, de bekendmaking van de winnaars volgt dan tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari.

De eindejaarsperiode is aangebroken en dat betekent dat het volop cadeautjestijd is. Wat is er eenvoudiger dan één handige bon die je kan inruilen bij een handelszaak van jouw keuze? De deelnemende handelaars vind je via www.tielt.be. De cadeaubon is te koop aan het Stadspunt in het stadhuis en is beschikbaar in 10 en 25 euro.

KERSTMARKT TIELT

Zaterdag 7 december van 15 tot 1 uur en zondag 8 december van 14 tot 20 uur organiseert Tieltse Middenstand en Ondernemingen vzw de kerstmarkt op de Markt in Tielt. Een 25-tal stemmig ingerichte standen met kerst- en andere artikelen staan te wachten. Het hele weekend is er ook een kerstfotozoektocht in de winkelstraten met prijsloting om 18.30 uur in de grote tent.

KERSTMARKT IN HET REUZENHUIS

Op vrijdag 13 december vanaf 16 uur is er een gratis kerstmarkt in de freinetschool Het Reuzenhuis in de Gruuthusestraat 90. Een gezellige avond, waarbij een drankje en hapje genuttigd kunnen worden. Voor de kinderen is er animatie. Je kan ook leuke spullen kopen in het kerstwinkeltje.

21STE KERSTMARKT SCHUIFERSKAPELLE

Voor de 21ste opeenvolgende keer kan je op zaterdag 14 december vanaf 17 uur op de lokale kerstmarkt van Schuiferskapelle terecht. Een organisatie van de werkgroep ‘feest’ van het Bewonersplatform Schuiferskapelle. De sfeervolle kerststandjes op het knus ingerichte Kapelse dorpsplein verwennen jong en oud, geschenkbonnen van de kerstballenworp zorgen voor gratis consumpties ter plaatse of voor een attent kerstgeschenkje. Uiteraard worden ook de kinderen niet vergeten met de kinderballenworp en enkele kermiskramen.

KERSTMARKT AARSELE

Kerstmarkt met standjes van Aarseelse ondernemers en een bar uitgebaat door de organisatoren van Ondernemend Aarsele. Dat allemaal op zaterdag 14 december vanaf 17 uur op het Dorpsplein.

KERSTMARKT ‘T NIEUWLAND AFDELING HEILIG HART

Vriendenkring ‘t Nieuwland afdeling Heilig Hart Tielt organiseert ook al op zaterdag 14 december van 16 tot 23 uur een kerstmarkt met verschillende drank- en eetstandjes voor klein en groot. Er is een huisorkest dat zorgt voor gezellige kerstdeuntjes en voor de kinderen is er animatie: zij kunnen kerstvolksspelen uittesten en nadien een klein cadeautje kiezen aan het kermiskraam. Afspraak aan de Mgr. Van Hovestraat 6.

Op zaterdag 7 en zondag 8 december opent de vzw WOP, die eerder al hielp met de zwerfvuilactie, een eerste keer de deuren van ontmoetingswinkel ‘Bokaal’. © a-WME

KERSTHAPPENING VZW TIELTS VERZET

Inofec Kantoormeubelen aan de Deinsesteenweg 77 is de place to be voor de kerstmarkt met kerst- en geschenkartikelen van de vzw Tielts Verzet. Alle opbrengsten van drank en eten gaan integraal naar Kom op tegen Kanker. Je kan er zelfs echte kerstbomen kopen. Welkom op zaterdag 30 november vanaf 14 uur en op zondag 1 december van 10 tot 17 uur.

GESCHENKENBEURS OXFAM WERELDWINKEL

Oxfam Wereldwinkel in de Bruggestraat 17 pakt op vrijdag 6 december van 16 tot 20 uur en op zaterdag 7 en zondag 8 december van 11 tot 18 uur voor de 25ste maal uit met een fairtrade geschenkenbeurs in de Paterskerk en het Patersklooster. Op de geschenkenbeurs kan je ook met familie en vrienden rustig nagenieten in de gezellige fairtrade bar. Info: 051 40 41 03, [email protected] en www.oww-tielt.be.

WOP! WINTERWEEKEND

Op zaterdag 7 december van 14 tot 19 uur en zondag 8 december van 10 tot 17 uur opent de vzw WOP een eerste keer de deuren van ontmoetingswinkel ‘Bokaal’, voor een weekend vol duurzaam winkelplezier! Hoewel de inrichtingswerken in De Kloef in de Bruggestraat 19, waar de winkel onderdak zal vinden, nog niet afgerond zullen zijn, zorgt een pop-up voor de nodige gezelligheid. Daarvoor slaat WOP de handen in elkaar met VOC Opstap en Oxfam Wereldwinkel. Duurzaamheid, ecologie en fair trade in één klap. Info: [email protected], www.wopplanet.com en de Facebookpagina ‘wijzeromgaanmetdeplaneet’.

NACHT VAN DE ULLEWUPPER

De Nacht van de Ullewupper vindt plaats op zaterdag 7 december vanaf 20 uur. Organisatie: 51 club Tielt. Voor 75 euro per persoon kan je in de Europahal genieten van een avondevent met feestelijk diner en avondfeest. De opbrengst wordt geschonken aan diverse goede doelen. Info: 0473 88 40 00 en www.fiftyonetielt.be.

MINIATUUR KERSTSTAD

Een miniatuurstad in kerstsfeer, een prachtig wintertafereel, miniatuurhuisjes en een winterlandschap. Daarvoor kan je van 20 tot 31 december, telkens van 10 tot 17.30 uur, terecht in de Kringloopwinkel Tielt aan de Deken Darraslaan 60. Info: [email protected].

WINTERBAR KANEGEM

Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 januari pakt #PPB, een vereniging van Kanegemse jongeren, weer uit met een winterbar op het Kanegemse Dorpsplein. Er is een quiz op vrijdagavond, een lokale band op zaterdag en een eetfestijn op zondagnamiddag. Info: [email protected].

APRÈS-SKI PARTY 2.0

Op zaterdag 8 februari vanaf 19 uur stellen De Zesse op de Tieltse Markt de Après-ski Party 2.0 voor. Het collectief van zes horecazaken wil er een feestje van maken.

De Zesse – met v.l.n.r. Christophe Volpato, Bob Danneels, Veronique Blauwe, Jochen Lefevre, Valerie Braeckevelt, Charissa Landuyt, Natalie Plettinck en Jonas Desmet – sluiten op 8 februari het programma van Tielt Wintert af met de Après-ski Party 2.0 op de Markt. © a-SDT

Op donderdag 26 december vanaf 16.30 uur vindt de traditionale Rotary Kerstcorrida plaats. Vooraf betaal je 8,5 euro, de dag zelf 10 euro, en de jeugd 1,5 euro. Info en reservatie: Karel Cannaert, 051 40 71 02, [email protected] en www.kerstcorridatielt.be.

Vrijdag 6 december om 20.30 uur: Singalong met het Wim Opbrouck Singalong Songbook in cc Gildhof.

Zondag 15 december om 16.30 uur: Kerstconcert van ProMusica² door het kamerkoor Al Dente en het Batheon² Consort in de Paterskerk.

Zaterdag 21 december om 20 uur: Kanegems sfeervol kerstconcert in de Sint-Bavokerk.

Zondag 22 december om 17 uur: Kerstconcert JET Tielt in de Sint-Jozefkerk.

Zaterdag 4 januari om 20 uur en zondag 5 januari om 15 uur: Nieuwjaarsconcert Koninklijk Koor en Orkest Zanglust in cc Gildhof.

Zaterdag 25 januari om 20.30 uur: Murderballads Extended in cc Gildhof.

NIEUWJAARSRECEPTIE BOERENMARKT

Naar jaarlijkse gewoonte worden de bezoekers van de Boerenmarkt op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar getrakteerd op een hapje en/of drankje. Afspraak aan de Tramstraat van 14 tot 16 uur. Info: www.boerenmarkt.com en [email protected].

NIEUWJAARSRECEPTIE STAD TIELT

Ook dit jaar organiseert het stadsbestuur een nieuwjaarsdrink voor alle inwoners van Groot-Tielt. Op zondag 5 januari, tussen 11 en 13 uur, ben je van harte welkom op de Tieltse Markt om er te klinken op een schitterend 2020! Vanuit de deelgemeenten worden gratis bussen ingelegd. Tijdens de nieuwjaarsreceptie vindt ook de uitreiking plaats van de winnaar van de eindejaarsactie.

Theater, expo’s, lezingen

Zowel in cc Gildhof als in Theater Malpertuis zijn er van vrijdag 29 november tot en met zaterdag 1 februari een pak theatervoorstellingen. Dat gaat van comedy, over (muziek)theater tot een dansperformance.

De Stedelijke Kunstacademie en vzw Mivalti pakken uit met een expo, Sarto TV van het Sint-Andriesziekenhuis neemt weer nieuwjaarswensen op, Dirk Musschoot komt vertellen, de heemkundige kring De Roede van Tielt stelt een boek voor, er is opnieuw de proclamatie van de Davidsfonds Junior Journalistwedstrijd, Pasar Tielt organiseert een toeristische vertelavond en Lets Tielt en Molenland pakken uit met winterse verhalen.

Het volledige overzicht en meer info vind je via www.tieltwintert.be.[ad_2]

- Advertentie -