Strekmetalen geveldelen voor Het Schetsblok

[ad_1]

In de populaire Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam staat het kleinschalige nieuwbouwproject het SchetsBlok. Aan de Westlandgracht is dit woongebouw gerealiseerd met zes verdiepingen en biedt ruimte aan 25 luxe koopappartementen. In het Schetsblok konden bewoners hun specifieke woonwensen realiseren, doordat het casco van het gebouw flexibel was wat betreft positie, grootte en indeling van de woningen. De woningen konden naast, boven en onder elkaar worden samengevoegd. Ook de uitrusting van woningen, buitenruimtes en gemeenschappelijke voorzieningen zijn door de bewoners verder uitontwikkeld.

Strekmetalen geveldelen
Voor dit woongebouw heeft Metadecor MD Strekmetalen panelen geleverd en gemonteerd voor de gevel, balkon (inclusief plafond) en de privacy schermen. Deze zijn bevestigd met het MD Verti principe. Dit is een zichtbaar bevestigingssystyeem. De panelen zijn met de lange diagonaal richting verticaal toegepast. Wat betekent dat de panelen een afmeting hebben van ca. 3.000 mm in lange diagonaal richting wat een unieke toepassing is. 

Speels karakter
De MD Strekmetalen panelen zijn uitgevoerd in aluminium en in drie verschillende anodiseerkleuren toegepast. Elk appartement is zo duidelijk te onderscheiden van de ander. De bewoners konden zelf bepalen hoe groot ze het balkon wilden. Dit geeft het aangezicht van het woongebouw een speels karakater.

Winnaar BNA Beste gebouw van het jaar
Dit project is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland en is de winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaar 2019 in de categorie Particuliere woonbeleving. Het SchetsBlok in Amsterdam is een bijzonder cpo-project, waarbij de individuele keuzes van de bewoners medebepalend waren voor de architectuur. Bekijk de film van het project van de BNA Beste Gebouw van het jaar.

- Advertentie -

[ad_2]

- Advertentie -