Kantoormeubelmaker Drentea verliest kort geding om miljoenenorder – Drenthe

[ad_1]

Kantoormeubelfirma Drentea uit Emmen heeft de rechtszaak over de levering van meubels voor de kantoren van Rijkswaterstaat verloren. Het ging om een order van in totaal 80 miljoen euro.

Drentea en dochterbedrijf Vepa uit Hoogeveen hadden ingeschreven op de order, maar die ging naar twee concurrenten. Drentea eindigde op de derde plaats bij de aanbesteding. Directeur Bert Top van Drentea nam daar geen genoegen mee, en spande een kort geding aan bij de Haagse rechtbank.

- Advertentie -

Duurzaamheidscertificaten

Volgens Top had de order niet naar de concurrenten mogen gaan omdat ze niet de vereiste duurzaamheidscertificaten hadden voor het gebruikte hout. Drentea beschikte daar wel over.

Volgens de Haagse kortgedingrechter hoeft pas bij de levering van de meubelen vast te staan of de concurrenten van Drentea de vereiste certificaten bezitten. Zover is het nog niet, aldus de rechter. Drentea was daarom te vroeg met de rechtszaak.

‘Slechte verliezer’

De bedrijven die de kantoormeubelen gaan leveren, Gispen Nederland BV en Rohde & Stahl, zeggen dat ze op het moment van de levering de duurzaamheidscertificaten kunnen overleggen. Een van de concurrenten van Drentea noemde het Drentse bedrijf tijdens het kort geding twee weken geleden, een ‘slechte verliezer’.[ad_2]

- Advertentie -