Samsung onthult tablet met vingerscanner onder scherm

[ad_1]

De Galaxy Tab S6 heeft een 10,5 inch amoled-scherm met een resolutie van 2560 × 1600 pixels. Hij is flink dunner dan zijn voorganger: de Tab S4 van vorig jaar is 7,1 millimeter dik, de Tab S6 slechts 5,7 millimeter.

De Tab S6 heeft net als zijn voorganger geen fysieke thuisknop, en de vingerafdrukscanner is verplaatst van de rand van het apparaat naar onder het scherm. Het gaat om een optische scanner, dus niet de ultrasone vingerscanner die in de Galaxy S10 zit. Achterop de Tab S6 zitten twee cameralenzen: een reguliere 13 megapixelcamera en een 5 megapixel groothoeklens met een hoek van 123 graden.

- Advertentie -

S Pen met gebaren in de lucht

De Tab S6 wordt geleverd met de S Pen, die magnetische achterop de tablet kan worden geklikt. Net als bij de Apple Pencil voor de iPad Pro wordt de S Pen draadloos opgeladen zodra hij wordt vastgeklikt. De pen kan voor tekenen en schrijven worden gebruikt, maar ook voor gebaren in de lucht, als een soort afstandsbediening. Zo kunnen foto’s worden gemaakt en video’s worden gepauzeerd zonder het scherm aan te hoeven raken.

De Tab S6 draait op een octacore processor met één kern van 2.8GHz drie van 2.4GHz en vier van 1.7GHz. De S6 heeft een 7040 mAh-accu met snelladen en is er in een variant met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag of 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag, uitbreidbaar met microSD.

De Galaxy Tab S6 is verkrijgbaar in de kleuren Mountain Gray en Cloud Blue. Het instapmodel met 128 GB opslag kost 699 euro, de versie met 256 GB opslag kost 779 euro, het model met 128 GB opslag en 4G ook.

Vanaf 23 augustus wordt de Tab S6 geleverd. Het los verkrijgbare Book Cover Keyboard heeft voor het eerst ook een trackpad.

[ad_2]

- Advertentie -