Hamstra VOF viert feest: 60 jaar!

[ad_1]

GORINCHEM Hamstra VOF bestaat dit jaar zestig jaar. In al die jaren is Hamstra VOF uitgegroeid tot een bedrijf waar zowel professionals als particulieren terecht kunnen voor wellicht het meest veelzijdige aanbod van producten in Gorinchem.

door Tim Hartman

- Advertentie -

Jan Hamstra (63) was drie jaar oud toen Hamstra VOF werd opgericht door zijn vader. ,,Mijn vader is begonnen met militaire machinerie. Takels, hefblokken, vetpotten: allerlei soorten militair gebruikt materieel. De winkel startte als een houten huisje aan de Mollenburgseweg 17, waar nu woonzorgcentrum de Schutse staat. De handelswaar lag zo’n beetje tot onder zijn auto en in zijn bed”, zegt Jan lachend. ,,Daarna verhuisden we naar de Mollenburgseweg 30. Toen naar de Kleine Haarsekade 102 en sinds 1993 zijn we driehonderd meter opgeschoven naar de Kleine Haarsekade 120. Daar zitten we nu nog steeds. Dat is dus ook een soort jubileum, want we zitten hier nu 25 jaar op deze plek.”

Veelzijdig is een understatement voor het aanbod van producten dat te vinden is aan de Kleine Haarsekade 120. Van werkkleding tot campingspullen en van kantoormeubelen tot aan gereedschap: er is nauwelijks iets op te noemen wat er niet te vinden is. Wat voor bedrijf is Hamstra VOF eigenlijk? ,,Vertegenwoordigers zeggen het ook altijd: jullie zijn een uniek bedrijf. We hebben nog nooit zoiets gezien”, vertelt Jan met trots. ,,We hebben eigenlijk zeven bedrijven in één: machines en gereedschappen, werkkleding, army-dumpartikelen, kantoormeubelen, verkoop van propaangasflessen, het verhuur van legertenten door heel Nederland, maar ook in België en camping, outdoor en sport.”

Al deze producten en diensten zijn thuisgebracht op het immense terrein van 5000 vierkante meter. ,,Het winkeloppervlak is twee keer vierhonderd vierkante meter”, legt Jan uit. ,,We hebben onlangs de bovenverdieping aangepakt, zodat deze net zo groot is geworden als beneden. De opslagruimte is winkel geworden. Daardoor zijn al onze producten te zien voor de klant. De kantoormeubelen staan in een apart gedeelte, dat we helemaal aan het herinrichten zijn en ook nog 144 vierkante meter is.”

‘Dit had ik eerder moeten weten’ of ‘Dit is het best bewaarde geheim van Gorinchem’: het zijn opmerkingen die Jan vaak te horen krijgt. ,,Mensen zijn altijd verrast door de hoeveelheid aan artikelen die ze hier kunnen vinden”, vertelt Jan, die benadrukt dat zowel particulieren als professionals van harte welkom zijn. ,,We verzorgen ook bedrijfskleding met logo’s”, wijst Jan naar een hoekje met beveiligingskleding en kleding voor bouwvakkers. ,,Maar daar kunnen mensen weer terecht voor alle spullen die nodig zijn op de camping”, wijst hij weer naar een ruimte verderop.

Wie ook verrast wil worden en alles wil weten van het uitgebreide aanbod van Hamstra VOF kan terecht op www.hamstravof.nl. U kunt natuurlijk ook altijd een bezoekje brengen aan de winkel, gevestigd aan de Kleine Haarsekade 120.

[ad_2]

- Advertentie -