Op deze datums kun je iOS 13.1, iPadOS, tvOS, macOS downloaden

[ad_1]

Vorige week bracht Apple iOS 13 en watchOS 6 uit, maar daarmee zijn we nog niet klaar met het updaten van onze Apple-apparaten. In dit overzicht zetten we alle data op een rij van de software-versies die de komende tijd nog verschijnen.

iOS 13.1, tvOS, macOS Catalina en iPadOS releasedatum bekend

We drukken het zacht uit, als we zeggen dat Apples schema voor het uitbrengen van software-updates dit najaar een rommeltje is geworden. Dat begon al met watchOS 6 vorige week, die enkel beschikbaar is voor de nieuwe Apple Watch Series 5 en Series 4 en 3. Hoewel de Series 1 en 2 de update wel ondersteunen, komt deze pas later beschikbaar.

- Advertentie -

Overzicht: deze software-updates verschijnen nog in 2019

  • iOS 13.1: dinsdag 24 september
  • iPadOS 13: dinsdag 24 september
  • tvOS 13: 30 september
  • macOS Catalina: oktober
  • watchOS 6: voor Apple Watch Series 1 en Series 2’dit najaar’

Daarnaast krijgt iOS 13 morgen al zijn eerste grote update in de vorm van iOS 13.1. Deze update stond oorspronkelijk voor 30 september gepland, maar is op het laatste moment vervroegd. Dat geldt ook voor iPadOS, de grote jaarlijkste update voor de iPad die nu ook op 24 september verschijnt.

Samen luisteren met AirPods wederom uitgesteld

Apple lost met deze updates onder meer een lek in de beveiliging op, waarmee mensen zonder een pincode in te voeren toch de contactenlijst konden bekijken. Ook voegt versie 13.1 een aantal functies toe die oorspronkelijk voor iOS 13 gepland waren, zoals geautomatiseerde Siri Shortcuts en het delen van je aankomsttijd met Apple Maps. Helaas is de functie om met twee setjes AirPods naar muziek op één iPhone te luisteren wederom uitgesteld.

Niet vertraagd is de update naar tvOS, die zoals gepland op 30 september verschijnt voor de Apple TV. Deze update zorgt er onder meer voor dat gamingdienst Apple Arcade op de Apple TV speelbaar is. Tot slot verschijnt in de loop van oktober macOS Catalina, de grote Mac-update van dit jaar die voor de MacBook en iMac wordt uitgebracht. Een exacte releasedatum is voor deze update helaas nog niet bekendgemaakt. Zodra we hier meer over weten, dan lees je het op iPhoned.

Bekijk onze review van iOS 13 met de top 9 nieuwe functies

[ad_2]

- Advertentie -