De nieuwe extruder van de Prusa i3 MK3S

[ad_1]

Wie enige kennis van de techniek in 3D printers heeft, zal blij zijn met de Prusa i3 MK3S. Deze upgrade van de MK3 heeft namelijk een verbeterde variant van de extruder in zich. Dat komt in allerlei opzichten de kwaliteit van de printer en de prints ten goede. Het is belangrijk om te weten dat hiermee een punt van aandacht definitief is weggenomen. Het is ook goed om te kijken wat dit voor jou als gebruiker voor voordelen met zich meebrengt. Zo kan je er langer en beter mee werken dan ooit het geval was.

Hogere kwaliteit van printen
Het belangrijkste punt van verbetering is natuurlijk de manier waarop de extruder in de Prusa i3 MK3S is opgenomen. De tere delen zijn nu bijvoorbeeld beter te bereiken voor onderhoud of vervanging. Dit heeft ook directe gevolgen voor de manier waarop de printer werkt. Dit gaat een flink stuk beter. Met die verbetering is het belangrijkste punt voor jou als gebruiker genoemd. Er is op die manier nog gedetailleerder aan je 3D prints te werken. De printer zal bovendien veel langer meegaan. De investering is dus ook in dat opzicht een goede keuze te noemen voor iedereen.

- Advertentie -

De verbeterde verhoudingen
Door de veranderingen aan de extruder is er nog iets veranderd. Het is nu zo dat de plaatsing ten opzichte van de X-as en de Y-as een stuk beter is. Dit brengt met zich mee dat de printer met minder resonantie te maken heeft. Daardoor is de kwaliteit van het eindproduct ook beter. Er zijn bovendien nog een aantal veranderingen die de kwaliteit van de producten vergroot. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de prints beter koel blijven. Dit maakt alles een flink stuk beter. Dit zijn allemaal goede redenen om van de upgrade gebruik te maken.

Meer verbeteringen aan de printer
De Prusa i3 MK3S heeft nog meer verbeteringen ondergaan. In dat opzicht is het ook echt een upgrade van de MK3 te noemen. Er is voor gezorgd dat de minder sterke kant nu even goed zijn als de sterke kanten al waren. De verbeteringen in de filamentsensor zijn hier goede voorbeelden van. De printer is daardoor meer op een flexibele manier in te zetten. Met als voordeel dat je er dus altijd het beste uit kan halen. Dit maakt dit model alleen maar aantrekkelijker om mee te werken. Alle reden om daar aandacht voor te hebben.

[ad_2]