Boon Edam Nederland B.V. | Transparante tourniquetdeur Hotel Jakarta

[ad_1]

Het Jakarta Hotel is een uniek (BREEAM Excellent gecertificeerd) energieneutraal 4-sterrenhotel in Amsterdam. Hotel Jakarta Amsterdam beschikt over 200 luxe kamers met Indonesische invloeden. De meeste kamers hebben een balkon, met een panoramisch uitzicht over het IJ én de stad.

Uniek voor Nederland is de 30 meter hoge dragende houtconstructie van het hotel. Alle balken, kolommen, plafonds en kozijnen zijn gemaakt van natuurlijk, FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. De zuid- en oostgevel zijn bedekt met 700m2 gebouw-geïntegreerde zonne-energie panelen (BIPV-panels). Het glazen dak dat het atrium bedekt, bevat ook BIPV-cellen die naast energie verzamelen, ook functioneren als zonwering voor de subtropische binnentuin. Het atrium is het centrum van het hotel en werkt als een temperatuurregelaar in zowel de zomer als de winter. Aan elke zijde van het gebouw hebben kamers een eigen overdekte buitenruimte die functioneert als structurele zonwering.

Custom made tourniquetdeur
Een custom made draaideur biedt toegang tot het hotel waar zich een dynamische openbare ruimte bevindt met verschillende bars, restaurants, koffiecorners en een wellnesscentrum. Deze transparante draaideur is bijna 6 meter hoog en past perfect bij de uitstraling van de gevel. Daarnaast sluit deze type entreeoplossing aan bij de duurzaamheidseisen van het gebouw.

- Advertentie -

[ad_2]

- Advertentie -