Patent toont PlayStation Now-controller die werkt via het internet

[ad_1]

Het is inmiddels duidelijk dat de PlayStation 5 een traditionele console gaat worden die overweg kan met fysieke media, maar dat betekent niet dat Sony geen grote plannen heeft met cloudgaming. Eerder deze maand verlaagde het bedrijf de abonnementsprijzen van PlayStation Now en werden er verschillende nieuwe games, waaronder GTA V, God of War en Uncharted 4, aan de bibliotheek toegevoegd. Dat komt niet als een complete verrassing, want in november wordt een nieuwe concurrent gelanceerd: Google Stadia.

- Advertentie -

Een van de voordelen van Google Stadia is de controller. Deze controller maakt namelijk verbinding met je Wi-Fi-netwerk en kan daardoor rechtstreeks communiceren met de servers van Google, zodat de vertraging wordt beperkt. Een recent ingediend patent laat zien dat Sony aan een soortgelijke controller werkt. Deze controller kan op een traditionele manier worden gebruikt, maar kan ook verbinding maken met het internet. In het patent beschrijft Sony dat het hiermee latency tot een minimum kan beperken.

Een patentaanvraag hoeft niet automatisch te betekenen dat het product er daadwerkelijk gaat komen, maar het zal voor Sony een uitstekende manier zijn om gamers op een goedkope manier kennis te laten maken met het PlayStation-platform. Gamers zullen in dat geval alleen een controller hoeven aan te schaffen en in het bezit moeten zijn van een slimme televisie of mediaspeler om de games via PlayStation Now te spelen.

[ad_2]

- Advertentie -