Biermerk Budweiser nieuwe sponsor van Ajax voor 2 miljoen per jaar

[ad_1]

Ajax heeft een nieuwe sponsor erbij. Namelijk het Amerikaanse biermerk Budweiser. Naar verluidt zouden zij tot 2025 een contract hebben getekend voor €2 miljoen per jaar. Dit zou neerkomen op een contract van €12 miljoen. De deal zou woensdag bekend worden gemaakt.

Budweiser gaat hiermee de strijd aan met Heineken en wil zichtbaar worden in Europa. Ajax moet hierin een sleutelrol spelen.

- Advertentie -

Een pikant detail in de deal is dat Heineken de biersponsor is in de Johan Cruijff Arena. De bezoekers krijgen dus nog bier van Heineken, maar in de bestuurskamer, een aantal skyboxen en op sportpark De Toekomst gaat Budweiser geschonken worden.

In vergelijking met wat Ajax het afgelopen seizoen bij elkaar voetbalde in de Champions League, en de verkoop van grootte spelers zoals Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt is het sponsorcontract met Budweiser een relatief klein bedrag.

Ook in vergelijking met andere sponsordeals gaat het om een relatief klein bedrag. Zo betaalt kledingsponsor Adidas naar verluidt een kleine 50 miljoen euro in 6 jaar, om de kleding voor Ajax te verzorgen.

[ad_2]