iMac Pro werkt met Pro Display XDR (maar niet optimaal)

[ad_1]

De iMac Pro werkt met Apples nieuwe Pro Display XDR, maar vooralsnog blijft die ondersteuning beperkt tot de 5K-resolutie van het scherm. Dit heeft mogelijk te maken met het feit dat de iMac Pro met de oude Thunderbolt 3-controller van Intel werkt, waardoor 6K niet gehaald wordt.

Vlak na het moment waarop de Apple Pro Display XDR te koop was, ontdekte Stephen Hackett van Relay FM dat de iMac Pro schitterde in afwezigheid op de lijst met ondersteunde apparaten. Daardoor leek het heel even dat het nieuwe scherm van het bedrijf uit Cupertino niet zou werken met de iMac Pro.

- Advertentie -

iMac Pro werkt toch met Pro Display XDR

Gelukkig hebben we inmiddels een ander antwoord gekregen, dit keer van video-editor Thomas Grove Carter. De beste man demonstreerde op Twitter dat de iMac Pro toch aangesloten kan worden op de Pro Display XDR, maar alleen de maximale resolutie van 5K kan behalen. De reden hiervoor is niet officieel bekend, maar mogelijk heeft het te maken met de hardware in de iMac Pro.

De Apple-computer beschikt namelijk over een oudere versie van Intels ‘Alpine Ridge’ Thunderbolt 3-controller, waardoor de 6K resolutie simpelweg niet behaald kan worden. Dat is technisch gezien nu niet mogelijk: er is niet genoeg bandbreedte aanwezig.

Pro Display XDR met 6K-resolutie

Wil je het nieuwe Apple-scherm toch liever in de 6K-resolutie gebruiken? Dan moet je hem aansluiten op de nieuwe Mac Pro met MPX Module-gpu’s, een 15-inch MacBook Pro uit 2018 of later, een 16-inch MacBook Pro of een iMac uit 2019. Voor zover bekend zijn deze apparaten voorzien van de nieuwere ‘Titan Ridge’ Thunderbolt 3-controller van Intel.

Ook is het zo dat het scherm beelden in 6K kan weergeven wanneer die aangesloten is op een Mac met Thunderbolt 3-poorten, die gekoppeld zijn aan Blackmagic eGPU of Blackmagic eGPU Pro. Die externe, grafische kaarten zijn eveneens voorzien van Titan Ridge.

Macrumors[ad_2]

- Advertentie -