HEMA boekt meer omzet, maar lijdt wel verlies

[ad_1]

HEMA heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt. De like-for-like-groei, waarbij wordt uitgegaan van hetzelfde aantal winkels, was 2,7 procent hoger dan een jaar eerder. Onder de streep stond een verlies van 1,4 miljoen euro. Volgens HEMA valt het resultaat negatief uit door nieuwe boekhoudregels. Als de lease- en huurcontracten niet allemaal zouden meetellen, zou er een nettowinst zijn geboekt van 2,1 miljoen euro.

Ceo Tjeerd Jegen is tevreden met de resultaten. Hij is vooral opgetogen over de groei online, volgens hem beter dan de markt. “Onze onlineactiviteiten zijn al sinds twee jaar winstgevend en deze winstgevendheid is in het derde kwartaal verder toegenomen.” Dat komt volgens Jegen vooral door het distributiecentrum voor onlinebestellingen dat bijna volledig gerobotiseerd is. Ook komen er weinig spulletjes retour.

- Advertentie -

Volgens de topman zijn er veel meer huishoudelijke artikelen verkocht en was de schoolcampagne een succes. De partnerschappen met Franprix en Wehkamp beginnen volgens Jegen zijn vruchten af te werpen. Dat soort samenwerkingen worden uitgebreid. HEMA wil zich ontwikkelen van een warenhuis tot een merk, dat ook bij andere winkels te koop is.

Eerder op de dag werd bekend dat Jumbo zeventien winkels van HEMA overneemt. Zo worden de schulden van het warenhuis flink verminderd.[ad_2]

- Advertentie -