Kunstenaar Madsteez beschildert twee basketbalvelden

[ad_1]

Beschilderd basketbalveld

De Amerikaanse kunstenaar Madsteez heeft in opdracht van EA Sports en basketbalbond NBA een prachtig werk gemaakt op een basketbalveld in Brooklyn. Of beter gezegd: op twee basketbalvelden in Brooklyn.

Hij maakte het werk ter promotie van NBA Live, één van de populairste basketbalgames. De makers van de game willen met NBA Live Canvas Community Program mensen inspireren om niet alleen op een beeldscherm een potje basketbal te spelen, maar ook in het echt.

- Advertentie -

Paars en oranje

Dit werk is te bewonderen en te bespelen in Park Slope Playground in Brooklyn, New York. Madsteez nam daar zowel het kleine als het grote veld onder handen. Het grote veld kreeg een afbeelding van een aantal handen dat een bal probeert te pakken. Op het kleine veld heeft de kunstenaar abstract werk aangebracht. Beiden bevatten het kenmerkende kleurenpalet van Madsteez met daarin veel paars en oranje.

Artistiek beschilderde sportvelden zijn al een tijdje een trend in de wereld van de (straat)kunst. Het mooiste voorbeeld is het basketbalveld van Pigalle in Parijs. Maar ook in Nederland heb je van dit soort bijzondere sportvelden zoals deze in Breda.

Beschilderd basketbalveld

Beschilderd basketbalveld

Volg Mixed Grill op social media[ad_2]

- Advertentie -