Apple met 3 producten op de lijst

[ad_1]

Het gaat om producten die sinds 2010 zijn verschenen, dus de iPhone valt af. Wel is Apple het enige bedrijf dat meermaals wordt genoemd, terwijl andere grote bedrijven zoals Google en Microsoft maar eenmaal in de lijst voorkomen. Het gaat om gadgets die het meest belangrijk en invloedrijk zijn geweest. Het is geen geordende lijst, dus we weten niet welke de absolute nummer 1 is geworden, het gaat er voor Time Magazine meer om dat ze laten zien hoe we naar persoonlijke technologie kijken en hoe dat is veranderd. Daarbij gaat het om langzame ontwikkelingen.

Eén van de winnaars is de iPad. Time schrijft:

Voordat de iPad in 2010 werd geïntroduceerd was het idee van een tabletcomputer vooral te zien in science fiction-films en hadden we laptop-achtige monsters met vreselijke software. Apple’s iPad heeft net als de iPhone eerder een culturele verschuiving op het gebied van personal computing veroorzaakt. Het heeft de toon gezet voor het volgende decennium van draagbare apparaten.

Procreate 5 voor iPad

- Advertentie -

Concurrenten moesten snel erop inspelen en dat is tot nu toe niet gelukt.

Ook bij de Apple Watch is Apple in staat geweest om precies op het juiste moment het juiste apparaat uit te brengen. Velen hebben geprobeerd, maar geen enkel bedrijf is erin geslaagd om de afwerking en performance van de Apple Watch te halen. Dit heeft de standaard gezet voor wat een smartwatch kan doen. Volgens Time is het horloge nu een mainstream-accessoire geworden.

Apple Watch waterbestendiger

Het volgende accessoire lijkt veel recenter, maar is toch alweer drie jaar oud: de AirPods. Die zijn in korte tijd een icoon geworden, concludeert Time. “AirPods hebben zelfs een sociale betekenis”, vindt het magazine, “ze hebben een dubbelrol gekregen, niet alleen als oordopjes, maar ook als niet-zo-subtiel statusobject.”

AirPods Pro

Andere apparaten op de lijst zijn Google Chromecast, Amazon Echo, Nintendo Switch, Raspberry Pi en Tesla Model S. Microsoft staat op de lijst met de Xbox Adaptive Controller. Time Magazine geeft toe dat deze misschien niet zo bekend is, maar dat het wel een wereld van mogelijkheden heeft geopend voor gamers met een handicap.

[ad_2]

- Advertentie -