Top 5 beste slaap gadgets – Alles voor de perfecte nachtrust

[ad_1]Muse

De werkingen van deze apparaten is op ieder mens verschillen, want ieder persoon is uniek. Toch is de werking van de onderstaande apparaten wel bewezen. Het ene apparaat zorgt ervoor dat je rustig wordt, wanneer je in bed ligt. Je gedachten dwalen niet meer af en je bent volledig gefocust op je ademhaling. Het andere apparaat houdt bij hoe diep je slaapt en wanneer je wat minder diep slaapt. Daarna krijg je feedback van het apparaat en kun je proberen hier iets aan te veranderen.

We trappen deze lijst af met de Muse Headband. Een probleem voor veel mensen is namelijk in slaap vallen. Op tijd naar bed gaan lukt meestal nog wel, maar wanneer je vervolgens drie uur lang wakker ligt, heeft dit nog steeds weinig zin. Voor de mensen die moeite hebben met in slaap vallen is er dus de Muse Headband.

- Advertentie -

Om in slaap te komen kan het helpen om te focussen op jouw ademhaling. Dan ga je niet liggen malen over de gebeurtenissen van de afgelopen dag of de problemen van de dag die nog moet komen. Deze slimme hoofdband meet het activiteitsniveau van jouw hersenen. Wanneer je geconcentreerd bent op ademhalen gebeurt en niets, maar zodra jouw gedachten afdwalen (en het activiteitsniveau van je hersenen toeneemt) krijg je dit door middel van een geluid te weten. Ideaal voor de mensen die moeite hebben met in slaap komen!Beddit

Toch is in slaap vallen niet het enige probleem dat kan optreden. Het kan namelijk ook voorkomen dat je heel onrustig slaapt en eigenlijk nooit in een diepe slaap terecht komt. Wanneer dit gebeurt, rust je lichaam niet goed uit. Je kan dus het gevoel hebben dat je er alles aan doet om een goede nachtrust te krijgen, maar je slaapt niet goed genoeg. Dan zijn er verschillende apparaten om je nachtrust te meten.

Een van die apparaten is de Beddit Sleep Monitor. Dit is een heel apparaat dat je onder je laken legt. Vanuit hier meet de Beddit Sleep Monitor allerlei dingen zonder dat je doorhebt dat er iets ligt. Het apparaat meet onder andere de slaaptijd, hartslag, ademhaling, snurken en de temperatuur en vochtigheid in de kamer. Al deze zaken hebben invloed op jouw nachtrust. Je krijgt iedere morgen verslag op jouw smartphone van je laatste nachtrust.Sense

Het volgende apparaat, het Sense Sleep Systeem, houdt zich net als het vorige apparaat bezig met jouw slaap gedurende de nacht. Er ligt één apparaatje in je kussensloop en het andere apparaat staat op je nachtkastje. Het apparaat dat op bed ligt, meet verschillende zaken, zoals je ademhaling en bewegingen. Wanneer je heel onrustig bent, geeft dit apparaatje dit door aan het apparaat op het nachtkastje. Wanneer je met je hand over dit apparaat heen beweegt, krijg je een melding.

Er zijn drie mogelijkheden. Het apparaat kleurt groen, geel of oranje. Wanneer het apparaat groen is, gaat alles goed. Wanneer het apparaat geel is kun je wat dingen verbeteren. Wanneer het apparaat zelfs oranje is, moet je echt iets veranderen, omdat je geen goede nachtrust krijgt op die manier. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en waarom je zo moe bent de volgende dag.Withings

De runner-up in deze lijst met de beste slaap gadgets is de Withings Sleep Sensing Pad. Met deze gadget meet je verschillende dingen, zodat je niet langer schapen hoeft te tellen. Jouw slaapcyclus wordt bijgehouden, waardoor je precies weet wanneer je wakker moet worden om een uitgerust gevoel te hebben. Daarnaast houdt het apparaat van Withings bij of je diep of juist heel licht aan het slapen bent. Dit heeft namelijk een grote invloed op jouw vermoeidheid overdag.

Daarnaast is er ook nog een app die zowel op iOS als Android werkt. Hier wordt een persoonlijk plan bijgehouden om jouw nachtrust te verbeteren. Zo sta je iedere morgen fris op en kun je naar je werk of naar school gaan zonder dat je hiervoor zes kopjes koffie nodig hebt. Ook is de Withings Sleep Sensing Pad koppelbaar met andere smart-apparaten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld instellen dat het licht aan moet gaan wanneer je uit bed stapt. Dat is toch een leuke extra!Eight

The Jupiter+ is de beste van alle slaap gadgets. Het is namelijk een slim matras dat is ontwikkeld door het bedrijf Eight. Er zijn drie matrassen beschikbaar in verschillende prijsklassen. Wij hebben gekozen om het ‘goedkoopste’ matras de eerste plaats te geven in deze lijst. Dit matras is eigenlijk alle gadgets die hiervoor in deze lijst stonden in één. Nu zul jij denken hoe kan dat dan?

Het matras meet namelijk meer dan vijftien factoren die invloed hebben op jouw nachtrust. Jouw hartslag, bewegingen, ademhaling en ga zo nog maar even door; het wordt allemaal bijgehouden. Daarnaast kun je de temperatuur van het matras per helft aanpassen. Ideaal wanneer jij het vaak koud hebt en je partner het vaak warm heeft. Tot slot, maar zeker een van de beste features, heeft het matras een smart wekker. Het matras meet namelijk wanneer je in een lichte slaap verkeert en dan zal je alarm afgaan. Wel kun je instellen wanneer je ongeveer wakker wil worden uiteraard. Anders zou je iedere dag om 12 uur je nest uit komen rollen.

De beste slaap gadgets – Wat vind jij?

Welke van de bovenstaande gadgets zou jij willen proberen? Denk jij dat de gadgets werken? Laat het ons weten in de comments hieronder. Wanneer je niet op zoek bent naar gadgets om je nachtrust te verbeteren kun je kijken naar de tien beste gadgets van 2018.

[ad_2]

- Advertentie -