OOKarchitecten | Kantoor KNAB BANK

[ad_1]

“Zullen we anders gewoon een bank oprichten?” Geen alledaagse gedachte die in 2012 ten grondslag lag aan de oprichting van Knab. Alledaags zijn ze nog steeds niet. Het gebouw wordt gezien als een modern clubhuis van de internetbank en heeft daarnaast de functie om de kernwaarde van Knab openheid, positiviteit, betrokkenheid en ondernemend- verder uit te dragen richting de medewerkers en de bezoekers. 

Toelichting:

Geïnspireerd op Knabs ambities voor verandering en innovatie in het bankwezen, zijn de stigma’s van het bank interieur tegen het licht gehouden. In tegenstelling tot een enigszins voorspelbaar, steriel en zakelijk ontwerp is er voor gekozen om het kantoor te benaderen als een eigentijds clubhuis van het internetbankieren, waarin de kernwaarden van Knab – openheid, positiviteit, betrokkenheid en ondernemend- vertaald zijn in een ruimtelijk ontwerp voor medewerkers én bezoekers. Er is geprobeerd om een plek te ontwerpen waar mensen vrijuit samen kunnen werken en kunnen ontmoeten op diverse plekken die open en ondersteunend zijn aan de dagelijkse activiteiten van de ‘Club’.  

- Advertentie -

Het ontwerp

De kantoorruimte is ontworpen aan de hand van een serie flexibele werkplekken door het kantoor, in de vorm van overlegruimtes en diverse laagdrempelige ‘break-out’ plekken. Mensen kunnen er overleggen, zich terug trekken en sociale interactie kan er plaats vinden. Het creëren van deze gedeelde ruimtes door het kantoor heen zorgt voor een continue mix van de diverse afdelingen wat bijdraagt aan een positieve en integrale sfeer rondom elke afdeling. 

KNAB-systeem

Speciaal voor dit project is een flexibel meubelsysteem ontworpen, wat gemakkelijk aangepast kan worden aan de actuele wensen van een jong en groeiend bedrijf. Een rank stalen raamwerk vormt de basis, waarin verschillende uitneembare elementen geplaatst kunnen worden zoals planken, dozen, planten en notitieborden. Het systeem helpt de gebruikers om een eigen plek te creëren en specifiek aan te passen aan hun behoeftes. 

 Materiaal en duurzaamheid

Het clubhuis is open en licht, waarin volop gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en planten. Voor een duurzame grondslag is er voor de meubels en muurafwerkingen veelal gekozen voor gerecyclede materialen en specifieke verlichting. Het Knab-systeem is gevuld met verschillende planten die zachtheid en bovenal frisse lucht brengen in de informele kantoor omgeving.In de basis is het kleurenpalet neutraal en licht met de uitzondering van informele ruimtes, waar gebruik wordt gemaakt van speelse elementen en uitgesproken kleuren. De meeste interieur elementen zijn ontworpen in nauwe samenwerking met de uitvoerende partijen, om onnodige afvalproductie te minimaliseren en zo veel mogelijk bestaand meubilair te hergebruiken. 

[ad_2]

- Advertentie -