Philips Hue te duur? Deze 5 alternatieven zijn het proberen waard

[ad_1]

Alles begint met licht. We zien het als vanzelfsprekend, maar je kan er ontzettend veel mee doen. De Philips Hue serie is daar een levend voorbeeld van.

Deze lampen werken namelijk met wifi en een app, waarin je zelf de sterkte en de kleur van de app mee kan bedienen. Als je een spraakassistent hebt hoef je daardoor alleen maar te roepen om een compleet andere sfeer te creëren.

- Advertentie -
Ga naar deurengigant

Maar zulke snufjes mogen bij Philips ook wat kosten. Zo betaal je voor een starterspakket al meer dan 100 piek. Daarom zijn we op zoek gegaan naar 5 betaalbare alternatieven voor deze Philips Hue lampen.

ikea tradfri philips hue
De lampen van IKEA TRADFRI (Afbeelding: IKEA)

Het goedkoopste alternatief voor Philips Hue

Wil je echt goedkoop uit zijn? Dan ben je bij TRÅDFRI van IKEA bij het juiste adres. Een lamp van het Zweedse bedrijf is al vanaf 7 euro te krijgen en kan oplopen in prijs tot 25 euro. Alle deze lampen zijn te bedienen met een afstandsbediening, app of bewegingssensor. Wel moet je bij het gebruiken van de app ook de TRÅDFRI hub aanschaffen. Deze hub is IKEA’s variant van de Bridge die je voor Philips Hue lampen gebruikt. Daarvoor betaal je 33 euro.

Alle slimme lampen zijn te bedienen met een afstandsbediening, een bewegingssensor of een app. Als je de app wilt gebruiken is de Trådfri hub wel een vereiste aanschaffing. Ook kunnen deze lampen worden gebruikt met Amazon Alexa, de Apple Homekit en Google Assistent.

LIFX smart lampen philips hue
De mini pack van LIFX (Afbeelding: LIFX)

LIFX Smart lampen als alternatief voor Philips Hue?

LIFX is als KickStart-project ontstaan in 2012. Het bedrijf was de eerste die Multicolor LED WiFi licht op de markt bracht. Voor een LIFX Mini Day (E27) lamp betaal je 21 euro en haal je een lamp in huis die werkt met alle bekende spraakassistenten.

Opvallend is dat je bij de LIFX Smart lampen geen product als de Hue Bridge nodig hebt. De technologie zit namelijk al in de lampen zelf. Daardoor heb je dus ook geen starterspakket nodig, die bij Philips Hue een vereiste is. Voor de lampen van LIFX heb je wel goede wifi nodig en maak je ook gebruik van een app. Tot slot werken deze slimme lampen met Apple’s Homekit, Alexa en Google Assistent.

Xiaomi Yeelight

Betaalbaar en toch duurzaam: dat krijg je bij Xiaomi. Met een levensduur van 25000 uur mag je verwachten dat de lampen meer dan 10 jaar lang meegaan. Een lamp van het Chinese bedrijf haal je voor rond de 25 euro in huis bij verschillende webwinkels.

Daarnaast kan je ook hier rekenen op ondersteuning van Apple‘s Homekit, Alexa en Google Assistent. Ook hier bedien je de lampen met een app, maar maak je geen gebruik van een product als de Hue Bridge. Je bent met Yeelight dus echt goedkoper uit dan met de Philips Hue lampen.

innr philips hue
De verlichting van Innr (Afbeelding: Innr)

Familie van de Philips Hue

Het merk Innr heeft een opmerkelijk verleden. Twee ex-managers van Philips hebben namelijk samen dit bedrijf opgericht. Dat is te zien, aangezien je voor deze slimme lampen net zoals bij Philips Hue een bridge nodig hebt. Die bridge kost helaas bij verschillende webwinkels meer dan 50 euro. Echt betaalbaar wordt Innr dus pas als je van plan bent veel lampen aan te schaffen.

Ook is het jammer dat de producten van Innr niet werken met de Apple Homekit. Deze slimme lampen zijn dus niet voor iedereen weggelegd.

Slimme verlichting van Hombli

Als afsluiter hebben we voor de lampen van Hombli gekozen. Handig is dat je hier geen bridge of verbindingshub nodig hebt en dat lampen vanaf 20 euro aan te schaffen zijn.

Jammer is het wel dat deze lampen niet compatibel zijn met de Homekit van Apple, in tegenstelling tot Philips Hue lampen. De producten van Hombli zijn gelukkig wel te koppelen aan Google Assistent en Alexa.

We hopen je geholpen te hebben met het beslissen welke lampen bij jou passen. Ben je benieuwd naar de nieuwste Philips Hue lampen? Klik dan hier.

Reageer op artikel:

Philips Hue te duur? Deze 5 alternatieven zijn het proberen waard

[ad_2]

- Advertentie -