Strandpaviljoen Vloed kan eindelijk open | Vlissingen

[ad_1]

DISHOEK – Na een nieuwbouwtraject van ruim vijf maanden, zou strandpaviljoen Vloed op zaterdag 21 maart zijn deuren weer openen, maar de bekende corona-uitbraak gooide roet in het eten. Nu, zo een tweeënhalve maand later, is het dan eindelijk zo ver. Inmiddels hebben ze hun eerste gasten weer mogen ontvangen en eigenaar Ron van Lieshout geniet ervan. “We hebben het in één keer goed aangepakt, zodat we voor de komende jaren klaar zijn!”


- Advertentie -

Het begon met het vervangen van een koelvriescel, de behoefte aan een nieuwe centrale verwarming en de daarbij behorende isolatie. Dat resulteerde in de conclusie dat ze dan net zo goed het complete pand konden aanpakken. Op 7 oktober vorig jaar is dat proces in gang gezet. Dat ging niet over één nacht ijs, want over de verbouwing hebben Van Lieshout en zijn compagnons Erik Drijdijk (39) en Marc Vernooij (43) een jaar nagedacht. “Het pand was verouderd en een deel van de keuken en verwarming waren aan vervanging toe. Dan is nieuwbouw het beste, anders rol je van het één in het ander. We opereren samen met Piet Hein en Kon-Tiki als drie paviljoens, dus we hebben wel wat ervaring met verbouwingen.”

Strandgevoel

De 40-jarige Van Lieshout is sinds 2015 het vaste gezicht van Vloed en vertelt op het ruime terras wat de gasten allemaal kunnen verwachten. “Het concept en de sfeer zijn hetzelfde. We blijven een laagdrempelig paviljoen, waar iedereen vooral welkom is. Het is niet restaurant-achtig, gewoon lekker met je zwembroek op het terras.”

Het paviljoen had al bijna de maximale afmetingen, toch is er nog een beetje ruimte gevonden voor extra uitbreiding. “We kunnen de ruimte nu ook afsluiten, dus kunnen we gewoon open blijven als er feesten of vergaderingen zijn.”

Het meest trots is Van Lieshout toch wel op de ‘trap’ aan de voorzijde. “Het is een stuk opener geworden en op de trap zit je bijna op het strand en in het water. Meer contact met het strand ga je niet krijgen.” Natuurlijk spelen ze ook in op de huidige trends. “We serveren meer losse ‘snackjes’. Het is tegenwoordig meer borrelen op het strand, lekker loungen. Dat kan uitstekend op onze nieuwe trap.”

Duurzaamheid

Bij de verbouwing is er ook rekening gehouden met de duurzaamheid van het paviljoen. Zo zijn onder andere de palen, waarop het paviljoen staat, hergebruikt en zijn de ‘oude’ terrasplanken als bar- en muurdecoratie teruggekomen. Daarbij liggen er nu zonnepanelen op het dak. “Dit is toch de mooiste plek om te werken? Je bent altijd op het strand, ziet alle seizoenen voorbij komen en het is nooit saai. Kijk even naar dit uitzicht!” Gezien de plek waar hij is opgegroeid, vlak achter de duinen, is het niet verwonderlijk dat hij terecht is gekomen op het strand. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt en ben hier achter opgegroeid, dan zit het in je bloed en weet je hoe heftig het hier is in de zomer.”  

Bereikbaarheid

Het motto van de drie compagnons is dus wel duidelijk: “Iedereen moet welkom zijn!” Om dat motto kracht bij te zetten, is er bij de verbouwing aan alles gedacht. De wc’s en het afhaalloket zijn altijd bereikbaar, ook als er straks weer feesten zijn. Daarnaast sluit de grote trap vanaf de duinen direct aan op Vloed, een enorme verbetering, vindt Van Lieshout. “Mensen hoeven niet meer eerst door het mulle zand te ploegen, dat maakt het voor de gasten makkelijker om even wat te komen drinken.” Na al die jaren wordt hij nog steeds blij van alle reacties van zijn gasten, maar hij wil ook graag laten zien hoe mooi het hier allemaal is. “We hopen in ieder seizoen nog meer mensen naar het strand te trekken, het is hier gewoon altijd zo mooi!”

Kijk voor meer informatie op de website van Strandpaviljoen Vloed.

TEKST DANIËL WISSEL[ad_2]

- Advertentie -