Leg deze doodenge gadgets niet onder de kerstboom

[ad_1]

Mozilla beoordeelt de gadgets op zaken als beveiligingsupdates, wachtwoordgebruik en privacybeleid, dat voor veel van de apparaten in de categorie ‘super creepy’ op het eerste gezicht wel mee lijkt te vallen. Maar dan blijkt dat je bij veel van deze gadgets geen enkele controle hebt over de gegevens die worden verzamelen, zodat je ze niet kunt verwijderen, niet weet wat het bedrijf met de informatie doet en of (en met wie) het allemaal wordt gedeeld.

Op de website PrivacyNotIncluded vind je, net als eerdere jaren, het overzicht van de elektronica die misschien niet zo verstandig zijn om te geven met Sinterklaas of Kerst. Hoe verder je naar beneden gaat, hoe meer de smiley bovenin verandert van een lachend gezicht naar een geschokt gezicht. Gebruikers kunnen zelf met een schuif-element aangeven in hoeverre ze een gadget creepy vinden of niet.

- Advertentie -

Je kunt de lijst filteren op apparaten die minimale beveiligingsstandaarden ondersteunen en gadgets waarvan andere bezoekers hebben aangegeven dat ze ze willen aanschaffen. Apparaten die goed uit de bus komen zijn de Nintendo Switch, Sonos One SL, de Sony WH-1000XM3 en de Star Wars Coding Kit. Slechts in de beoordeling zijn de Amazon Echo Show, Facebook Portal, Ring Indoor Cam en Googe Home.[ad_2]

- Advertentie -