Onderweg met Inretail

[ad_1]

Inretail directeur Jan Meerman had het over het dynamische tijdperk waarin we ons bevinden. Volgens Meerman moet de identiteit van de retailer het startpunt zijn voor zijn reis naar de toekomst. Hierbij bepaalt de ondernemer volgens hem de volgende halte zelf.

 

- Advertentie -

De vele sprekers van het ledenevent deelden hun ervaringen en visie op ondernemen, nu en in de toekomst. Albert Top van Crossmarks is hierin gespecialiseerd. Voor zijn klanten brengt hij de ontwikkelingen in het retaillandschap in kaart. Kennis is volgens hem erg belangrijk, omdat klanten vaak dénken te weten wat hun klanten willen en wie zij zijn. Het juiste aanbod is niet genoeg: beleving, services en activiteiten zijn de toekomst.

Om retailers te helpen vertaalt Crossmarks trends van heel breed (macro) naar meso en tenslotte toepasbaar voor de winkelier (micro). Technologische tools zijn volgens Top erg belangrijk, maar hierbij gaat het niet alleen om een webshop, maar bijvoorbeeld al om een goed kassasysteem om in beeld te kunnen brengen wie de klant precies is. Top: ‘retailers die inspelen op de behoeften van de klant zijn de winnaars van morgen.’

 

Een interessante tegenpool van Top bleek Hans Geels, directeur van Dille en Kamille. Dit bedrijf heeft geen webshop, nog geen goed kassasysteem, en adverteert niet. Toch is dit bedrijf met 34 winkels in Nederland aan het uitbreiden naar het buitenland en gaat het erg goed. Geels legt uit dat de filosofie van het bedrijf afkomstig is van de oprichter van het familie bedrijf. Dille en Kamille voelde in de jaren 70 al onvrede over de wegwerpmaatschappij. Het assortiment van de firma gaat hier duidelijk tegenin.

Pas sinds een aantal jaar is Dille en Kamille actief op Social Media. Dit is waarschijnlijk niet de visie die Crossmarks voor het bedrijf zou hebben, maar Dille en Kamille gaat sterk uit van zijn eigen identiteit. De Dille en Kamille winkel van de toekomst ziet er alleen aan de achterkant digitaler uit. De voorkant wordt volgens Geels juist nog analoger, met veel beleving en bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen wasmiddel te maken.

 

Over één ding waren de meeste sprekers het op de ledenevent eens. Beleving is enorm belangrijk voor de toekomst van retail, want alleen producten koopt de klant wel online. Ga je echter uit van de consument om je toekomst te bepalen, of handel je vanuit je eigen identiteit? Wie het weet mag het zeggen. Meer informatie over het event is hier te vinden.

 

Links

www.crossmarks.nl
www.dille-kamille.nl
www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail,#dillekamille, #crossmarks[ad_2]

- Advertentie -