JBL’s nieuwe headphone op zonne-energie heeft onbeperkte speelduur

[ad_1]

Bluetooth hoofdtelefoons zijn sterk afhankelijk van het leven van de accu die er in zit. Ze gaan een aantal uur mee en vallen daarna uit. Midden in je favoriete nummertje of podcast. Maar dit zal je niet snel meer gebeuren als het aan Harman’s JBL ligt.

JBL werkt op dit moment namelijk aan een alternatief op de Bluetooth hoofdtelefoon zoals we die nu kennen. Eentje die zich niet oplaadt met een kabel, maar met de zon.

- Advertentie -

Draadloze hoofdtelefoon op zonne-energie is Indiegogo-project

Draadloze hoofdtelefoons zijn top. Je kunt er mee opstaan zonder je koffie over je toetsenbord te gooien, en hoeft ook geen kabel meer langs je trui te geleiden die is verbonden met je smartphone. Het enige nadeel aan deze apparaten is dat je soms moet wachten tot hij weer opgeladen is. JBL heeft een alternatief bedacht op de normale manier van opladen en heeft hiervoor een crowdfunding-project op poten gezet genaamd ‘JBL Reflect Eternal’.

De Reflect Eternal-hoofdtelefoon wordt opgeladen door middel van zonne-energie. Schijnt er genoeg zon op je kop, dan heb je dus eigenlijk oneindige luistertijd. Je kunt het project op IndieGogo checken.

Check hier alle JBL headphones
Een ouder model JBL headphones (Bron: JBL)

JBL Reflect Eternal speelt eternal muziek

De JBL Reflect Eternal moet zich na iedere twintig tot dertig uur opnieuw opladen. Maar daarvoor hoef je niet perse naar buiten te gaan op een zonnige dag. De hoofdtelefoon laadt zichzelf namelijk op dankzij Exeger’s Powerfolye technologie. Deze slimme technologie kan zowel energie opslaan van direct zonlicht, als licht dat naar binnen schijnt. Dus ook wie op kantoor ‘in de zon’ zit, maar eigenlijk vrij weinig direct zonlicht op zijn hoofd krijgt, kan gewoon voluit Spotify streamen. Nog mooier is dat deze slimme techniek ook kunstmatig licht kan omzetten in energie. Dus zelfs wie werkt vanuit een kelder of souterrain (we hopen het niet voor je), heeft gewoon onbeperkt luistertijd.

Op IndieGogo vind je een lijstje met het totale aantal speeluren gebaseerd op het aantal uren dat je buiten bent. Er van uit gaande dat je de JBL Reflect Eternal headphone ongeveer 3,5 uur gebruikt op een dag. Ben je 1,5 uur buiten? Dan is dat al goed voor 68 uur speeltijd.

Vind je het een tof project en wil jij wel zo’n energiezuinige hoofdtelefoon hebben? Dan kun je het project natuurlijk ondersteunen en de headphone tegen een scherpe prijs ontvangen. Het doel is al bereikt, dus de slimme groene koptelefoon gaat er zeker komen. We zijn benieuwd!

Reageer op artikel:

JBL voorziet nieuwe headphones van onbeperkte accuduur dankzij zonne-energie

[ad_2]

- Advertentie -