Philips introduceert OLED934 en OLED984 oled-televisies

[ad_1]

Philips heeft tijdens IFA 2019 in Berlijn twee nieuwe high-end televisies aangekondigd. De fabrikant komt met de OLED934 die voorzien is van een Bowers & Wilkins audiosysteem met Atmos-speakers, en de OLED984 die over een stijlvolle standaard met daarop een high-end Bowers & Wilkins audiosysteem beschikt.

Philips 2019 OLED+ modellen: OLED934 en OLED984

Zowel de OLED934 als de OLED984 draagt het OLED+ logo. De term OLED+ omvat zowel de beeldkwaliteit als de audiokwaliteit. Het is een combinatie van de derde generatie P5 beeldprocessor waarmee de beeldweergave geoptimaliseerd wordt, Ambilight waarmee de kijkervaring geoptimaliseerd wordt en de audio-oplossing van Bowers & Wilkins waarmee de audio-ervaring een nieuwe dimensie krijgt. OLED+ staat dus voor een complete ervaring.

- Advertentie -

Beide televisies beschikken over een 2019 oled paneel van LG Display, zijn voorzien van de nieuwste P5-processor en zijn voorzien van Ambilight. De OLED934 krijgt Ambilight aan drie zijden, terwijl de OLED984 Ambilight aan alle vier de zijden heeft gekregen. Ook zijn beide toestellen voorzien van brede HDR-ondersteuning, in de vorm van HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision. Op het gebied van design houdt Philips vast aan ‘Europees design’, waarbij authentieke materialen gebruikt zijn, zoals Kvadrat speakerstof, glas en metaal.

Bowers & Wilkins audiosystemen

Voor 2019 en 2020 gaat Philips wederom de samenwerking aan met Bowers & Wilkins. De Britse audiofabrikant heeft deze keer echter vanaf de eerste schets mee mogen denken en ontwikkelen, en had daardoor meer vrijheid in het creëren van een optimaal audiosysteem. Zowel de OLED934 als de OLED984 beschikt over een audiosysteem van Bowers & Wilkins, en in beide gevallen gaat het om meerkanaals luidsprekersystemen die in een aparte, akoestisch geoptimaliseerde en verstevigde behuizing geplaatst zijn.

Dolby Atmos wordt door beide systemen ondersteund, en de OLED934 beschikt zelfs over upfiring Atmos-speakers (Elevation unites) die het geluid richting het plafond sturen om het vervolgens te laten weerkaatsen richting de luisteraar.

Philips OLED984

Het absolute topmodel is de OLED984, wat we eigenlijk aan het design al zien. Deze televisie komt met een chique standaard waarop het audiosysteem van Bowers & Wilkins gemonteerd is, inclusief de losse tweeter boven de soundbar. Het audiosysteem is naast de tweeter uitgerust met een 100mm driver voor linkerkanaal, een 100mm driver voor het middenkanaal en een 100mm driver voor rechterkanaal, allen in individuele behuizingen binnenin de soundbar. De linker- en rechterkanalen zijn daarnaast in de uiterste hoeken uitgerust met een tweeter voor meer helderheid en detail. Mocht je meer lage tonen willen dan is er nog een subwoofer output aanwezig.

Het loskoppelen van het audiosysteem van de tv zorgt ervoor dat er meer vermogen richting de speakers kan en dat er grotere drivers in de behuizing geplaatst kunnen worden. Dit moet weer zorgen voor een breder geluidsveld en een indrukwekkendere audio-ervaring. Ook de ‘tweeter-on-top’ configuratie heeft zijn voordelen. De prestaties van de hoge frequenties worden geoptimaliseerd doordat ze niet beïnvloedt worden door reflecties van een grote behuizing waarin een tweeter normaal gesproken verwerkt is. Dolby Atmos-ondersteuning is aanwezig, maar zonder speakers die naar boven wijzen. Wel beschikt dit model over Virtual Atmos voor een ruimtelijk geluid.

De OLED984 is een televisie die vooral een designstatement maakt en je moet er dan ook het interieur en de ruimte voor hebben. Maar, je kunt de televisie ook aan de wand monteren. De onderste steun en de voetplaat kunnen losgemaakt worden. In de OLED984-serie komt maar één model; een 65-inch variant met een prijs van 4.999 euro.

Philips OLED934

De OLED934 komt in een 55-inch en een 65-inch formaat en beschikt over een soundbar van Bowers & Wilkins die onder het scherm is geplaatst. Deze soundbar beschikt over een afwerking met kvadrat-stof en een metalen behuizing die ook dienst doet als standaard voor de tv. De televisie kan echter ook aan de wand gemonteerd worden. De behuizing van het audiosysteem is ook op dit model gescheiden van de televisie, wat grotere drivers en een hardere aansturing mogelijk maakt. Dit zorgt volgens Philips voor tweemaal zoveel volume als de soundbar van de OLED903, de eerste Philips tv met Bowers & Wilkins soundbar.

De soundbar is voorzien van vier 30mm mid-range drivers, twee ontkoppelde 10mm titanium tweeters en een 80m woofer in het midden. In tegenstelling tot de OLED984 is de soundbar van OLED934 voorzien van upfiring speakers. Dat wil zeggen dat twee 50mm drivers in de soundbar schuin naar boven wijzen en audio via het plafond naar de luisteraar sturen. Het is volgens Philips dan ook een 2.1.2-kanaals audiosysteem. Met name bij Dolby Atmos-content moet dit voor een indrukwekkende audio-ervaring zorgen. Daarnaast kan de soundbar middels de Film-modus standaard (non-Atmos) content upmixen en hierdoor middels de upfiring speakers een breder en dieper geluidsveld neerzetten.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips OLED984 en OLED934 moeten vanaf september in de Nederlandse en Belgische winkels staan. De 65-inch OLED984 gaat 4.499 euro kosten. De 55-inch OLED934 kost 2.499 euro, terwijl de 65-inch OLED934 3.499 euro zal kosten.

Review OLED984

Wij hebben de nieuwe OLED984 reeds aan een uitgebreide test onderworpen. Lees direct onze Philips OLED984 review.

Bekijk

Bekijk

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

Bekijk

Bekijk

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

Bekijk

Bekijk

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl

[ad_2]

- Advertentie -