Hasselt: Tips en fluorescerende gadgets voor medewerkers politiezone LRH (16 oktober 2019)

[ad_1]

Vanochtend werden alle medewerkers van de politie Limburg Regio Hoofdstad die met de fiets naar het werk kwamen, opgewacht door korpschef Philip Pirard en de preventieadviseur van de politiezone. Als beloning voor het feit dat ze hun woon- werkverplaatsing met de fiets maken, kregen ze koffie aangeboden.

Daarnaast werd er een kaartje met preventietips uitgedeeld en mochten de personeelsleden enkele fluorescerende gadgets kiezen. “Verschillende collega’s hebben dit jaar al een ongeval gekregen toen ze met de fiets van of naar het werk reden,” zegt korpschef Philip Pirard. “Na een analyse van deze ongevallen, hebben wij enkele tips opgesteld die wij vanochtend aan onze fietsende collega’s hebben uitgedeeld.”

Daarnaast vroeg de korpschef de collega’s tijdens de actie ook om zoveel mogelijk fluo te dragen op de fiets. In deze tijd van het jaar, wanneer het voor en na werktijd donker is, is het als fietser extra belangrijk om op te vallen in het verkeer. Ook op straat gaat de politie Limburg Regio Hoofdstad de komende weken en maanden extra aandacht besteden aan fietsverlichting en zichtbaarheid.

- Advertentie -Foto: Politie LRH[ad_2]

- Advertentie -