Google Nest Wifi met ingebouwde Assistent-speaker onthuld

[ad_1]

Google heeft een nieuwe versie van Google Wifi gepresenteerd in de vorm van de Google Nest Wifi, met ingebouwde Assistent-speaker. De apparaten hebben tevens een aantrekkelijker design gekregen, zodat je ze niet achter of in een kast hoeft te proppen.

Dit is Google Nest Wifi: meshnetwerk voor in huis

Sinds 2016 kun je Google Wifi kopen. Dit is een meshnetwerk voor in huis, waarmee je wifi beter verspreiden kunt. Check hier onze uitgebreide recensie voor de beste indruk van het systeem. Nu komt hier een opvolger van: Google Nest Wifi. Dat heeft de zoekmachinegigant bekendgemaakt tijdens het najaarsevenement, waar ook de Nest Mini gepresenteerd is. De Google Nest Wifi Router koppel je aan je bestaande modem en is vervolgens verantwoordelijk voor de verspreiding van het wifisignaal.

- Advertentie -

In de kern verschilt de Nest Wifi dus niet, aangezien je dit ook met de eerste versie van Google Wifi moet doen. Qua design is er meteen al verschil op te merken. Google heeft zich mogelijk laten inspireren door marshmallows voor dit nieuwe design: het uiterlijk is veel ronder en zachter voor het oog. Dit heeft als doel dat je de units in huis niet meteen achter of in kasten propt, maar gewoon in huis kunt neerzetten waar je wifi nodig hebt. De apparaten ogen niet zo heel lelijk, dus is dat niet zo funest voor de rest van je interieur.

Naast de Google Nest Wifi Router komt er ook een Nest Wifi Point. Dit is een extender, in feite het apparaat dat helpt bij het verspreiden van het signaal. Helaas heeft de Nest Wifi Point géén ethernetpoort, zoals de wifipunten van de eerste Google Wifi dat wel hebben. Daarentegen hebben de Point-modellen wel een Google Assistent-speaker ingebouwd, zodat je niet los nog overal slimme speakers hoeft te plaatsen en toegang krijgt tot een ander soort functionaliteit. Het is maar net wat zoekt natuurlijk: de Assistent of zo’n poort.

De Google Nest Wifi Point is iets kleiner dan de Nest Wifi Router en heeft een speaker aan de onderkant. Beide apparaten zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en wit, allemaal in met zachte tint. De nieuwe modellen van Google Wifi moeten twee keer zo snel zijn en 25 procent  meer bereik hebben ten opzichte van de oude modellen. Ook krijg je toegang tot specifieke wifistemcommando’s. Zo kun je bijvoorbeeld vragen de wifi tijdelijk uit te schakelen of restricties op te leggen voor websites. Voor de rest is de Point een normale Assistent-speaker.

Verder kun je de Google Nest Wifi-producten gebruiken met de Google Home-applicatie. Je vindt de nieuwe producten dus naast de andere Assistent-apparaten in huis en hebt niet per se een aparte app nodig, zoals je nu nog per se de Google Wifi-app moet gebruiken. Verder heeft Google nog een andere wijziging doorgevoerd: de stroomkabel is dit keer geen usb-c-poort, maar een eigen stekker, net zoals op de Google Nest Hub. Ook kun je de nieuwe modellen gebruiken in een bestaand Google Wifi-netwerk.

Prijs en beschikbaarheid

Het wachten is nu op de prijzen en de beschikbaarheid voor de Nederlandse markt.

Voor de Amerikaanse markt geldt in elk geval dat de Google Nest Wifi vanaf 4 november beschikbaar is in een two pack voor 269 dollar en een three pack voor 349 euro. Je krijgt dan respectievelijk een Nest Wifi Router en één Point of een Router en twee Points.

[ad_2]

- Advertentie -