Geheime iOS 13-build onthult Apple’s nieuwe Bluetooth-gadget

[ad_1]

Al lange tijd gaan geruchten dat Apple aan een nieuwe accessoire werkt: een tegeltjesachtige tracker die Bluetooth Low Engergy (BLE) gebruikt en die je aan een object kunt vastzetten, zodat je hem kunt vinden met je iPhone, iPad of Mac.

Een artikel op MacRumors doet details uit de doeken van Apple’s trackers, volgens de site opgemerkt in de code van een interne iOS 13-build, waarvan het nooit de bedoeling was dat die buiten het bedrijf terechtkwam. Met iOS 13 en macOS Catalina voegt Apple de mogelijkheid toe om je apparaten te vinden als die uitgeschakeld zijn, door de Bluetooth-antenne in te schakelen.

- Advertentie -

Het bedrijf consolideert Zoek Mijn iPhone en Zoek Vrienden in een enkele Zoek Mijn-app en het zou erg gemakkelijk zijn om deze uit te breiden zodat ook objecten kunnen worden gezocht. Als het nieuwe mobiele besturingssysteem verschijnt (naar verwachting deze maand) liggen alle puzzelstukjes op hun plek. Het enige wat Apple nu nog hoeft te doen is de tags te produceren en verkopen.

De build die MacRumors zag bevatte ook een afbeelding van zo’n tag, een simpel rond schijfje met een Apple-logo in het midden. Er wordt verwezen naar een productcode B389 en de build bevatte veel teksten die duidelijk maken wat dit product doet, zoals “voorzie je alledaagse producten van B389 zodat je ze nooit meer kwijtraakt”.

Bron: MacRumors

Hoe je zulke tags vastzet, is nog niet duidelijk. Hebben ze een gaatje om aan een sleutelring te bevestigen? Krijgen ze een klevende achterkant? Kun je ze makkelijk in een vak van een tas naaien? De code die MacRumors onder ogen kreeg, heeft geen antwoorden op zulke vragen.

Volgens het artikel komt er een nieuw tabblad in de Zoek Mijn-app om de trackers weer te geven. Gebruikers kunnen tags zodanig instellen dat ze een melding ontvangen als ze te ver uit de buurt raken en veilige locaties instellen waar zulke meldingen worden uitgeschakeld. Ze kunnen een knop indrukken om de tag geluid te laten produceren om hem te vinden.

Als een object is kwijtgeraakt, kunnen ze een modus inschakelen zodat ze een melding met de locatie krijgen wanneer een andere iPhone-gebruiker langsloopt. Bepaalde code wekt sterk de indruk dat gebruikers een AR-modus kunnen activeren om hun spullen te vinden, zoals met de Pixie-tracker.

De details van dit rapport wijzen op een geplande onthulling tijdens Apple’s evenement op 10 september, met een release later dit jaar en een punt-release van iOS 13 om de wijzigingen te integreren.[ad_2]

- Advertentie -