Sidecar? Luna Display komt met nieuwe ‘Mac-naar-Mac’ modus

[ad_1]

macOS Catalina bevat een nieuwe functie genaamd Sidecar. Daarmee kun je een iPad als tweede scherm voor je Mac gebruiken. Als je nu denkt “dat heb ik eerder gelezen”, kan dat kloppen. Het idee van Apple is namelijk niet nieuw. Luna Display bood deze functionaliteit al veel eerder aan.

Nu Apple Sidecar standaard aanbiedt in Catalina lijkt het erop dat Luna buitenspel is gezet. Niets is echter minder waar, want het bedrijf introduceert nu de nieuwe ‘Mac-naar-Mac’ modus. Die biedt Sidecar (nog) niet aan.

- Advertentie -

Een Mac als tweede scherm voor je Mac

Met deze nieuwe functie kun je iedere Mac als tweede scherm voor je Mac gebruiken. Handig als je nog een oude iMac hebt, maar inmiddels op een MacBook werkt. Zo geef je een oude Mac een tweede leven. Het kan ook goed van pas komen wanneer je een Mac mini hebt, maar geen extra scherm wil kopen.

Voorheen hadden Mac-computers overigens een zogenaamde doelbeeldscherm-modus. Daarmee kon je door middel van een kabel een iMac als tweede scherm bij een andere Mac gebruiken. Dit is echter alleen mogelijk met oudere iMac-modellen. De functie is met de komst van de iMac met Retina-scherm geschrapt.

Je hebt wel een dongle nodig

Om van de ‘Mac-naar-Mac’ modus van Luna Display gebruik te kunnen maken, moet je allereerst een dongle kopen waarmee de functie werkt. De dongle is beschikbaar met USB-C of Mini DisplayPort. De juiste software is daarna gewoon te downloaden van de site van de fabrikant. Door die dongle kun je overigens ook je iPad als tweede scherm voor je Mac gebruiken. Zelfs als je nog niet naar macOS Catalina bent overgestapt.

Niet alle Macs zijn compatibel. De hoofdcomputer moet minimaal macOS 10.11 El Capitan draaien en een Mini Display Port of USB 3-aansluiting hebben. De secundaire Mac-computer, die wordt gebruikt als scherm, moet over OS X 10.8 Mountain Lion of hoger beschikken.

Luna Display mac to mac
Klik/tap voor groter. Afbeelding: Luna Display

Prijs en beschikbaarheid

De Luna Display dongle kost standaard 69,99 dollar. Er is op moment van schrijven een tweedaagse aanbieding met 25% korting. De prijs komt dan op 52,50 dollar. Verzending naar Nederland is gratis. Deze oplossing is niet alleen goedkoper dan een tweede scherm, maar ook handzamer.[ad_2]

- Advertentie -