Deze gadgets houden je koel tijdens de hittegolf

[ad_1]

Op zoek naar apparaten die je verkoeling brengen tijdens deze snikhete zomer? Een selectie van verkoelende gadgets.

De beste ventilator

Verkoelende ventilatoren, handventilatoren, airco’s en luchtkoelers zijn er in alle prijsklassen. Wired testte veel exemplaren en wees de aanraders aan. De beste bureauventilator is volgens Wired de Dyson Pure Hot + Cool Link (€534), een ventilator met verwarmingsfunctie en luchtreiniger. Bright testte het apparaat eerder dit jaar:

- Advertentie -

Aanrader onder de goedkope ventilatoren is de Muji Low Noise USB Fan (€30). De beste handventilator is de D-FantiX Misting Fan (circa €15, foto onder).


© D-FantiX Misting Fan

Draagbare airco op accu

Niet meer op tijd binnen voor deze vakantie, maar momenteel wel een hit op crowdfundsite Indiegogo: de Zero Breeze Mark Ⅱ. Deze portable airco, die werkt op een accu, koelt tot 16,7 graden, kan 5 uur verkoeling geven op één acculading, is lichtgewicht en heeft ook nog een usb-c-ingang om je telefoon op te laden. Hij is wel prijzig: €490.

Verkoelend deken

Voor de klamme nachten zijn er speciale verkoelende dekens op de markt. Populair zijn de Hush Blankets en Reviv Blankets. Beide verkoelende dekens moeten ervoor zorgen dat je niet te veel opwarmt als je in bed ligt. Ze zijn best prijzig: tussen de 135 en 180 euro.

Nog extremer: de Smartduvet en zijn concurrent Bed Jet 3. Deze dekens koelen en verwarmen elektrisch. Er zijn ook versies voor twee personen, waarbij je voor elke helft van het bed een andere temperatuur kan instellen. De Smart Duvet is verkrijgbaar vanaf 429 dollar. De tweepersoons versie van de Bed Jet 3 kost ruim duizend dollar. 

Verkoelend vest

Het Evaporative Cooling Kewlshirt (€40) van Techniche ziet er uit als een reddingsvest, maar het is een shirt dat onder water gedompeld wordt en als een spons het water opzuigt. De binnenkant van het shirt laat een beetje water door, waardoor je koel blijft. Het shirt wordt ook door F1-coureurs gebruikt om koel te blijven op hete circuits. Wel wordt alles nat aan de buitenkant, dus je kunt niet meer dan een sportshirt dragen over het vest heen.

Verkoelende polsband

Als het vest iets te ver gaat, heeft Techniche ook een polsband die ongeveer hetzelfde werkt. Een keer onderdompelen in water zorgt voor 5 tot 10 uur verkoeling. 

[ad_2]

- Advertentie -