De beste kantoor-gadgets: Deel 1 | Algemeen

[ad_1]

Als je dagelijks op kantoor bent, dan kun je misschien wel wat hulp gebruiken om je dag beter door te komen. In dit artikel hebben we wat handige hulpjes voor je bij elkaar gezocht die jou weer met veel plezier en gemak naar kantoor laten gaan. Dit zijn de beste kantoor-gadgets.

beste kantoor-gadgets

Een kantoormedewerker gooit gemiddeld per jaar minstens acht keer zijn kopje koffie om op zijn bureau. Oké, dit zijn cijfers die misschien meer slaan op de schrijver van dit artikel, maar het is een feit dat het risico van het omstoten van een beker of glas op een bureau groot is. De oplossing is ofwel niks meer achter je bureau drinken, of ervoor zorgen dat je je beker sowieso niet kúnt omgooien.

- Advertentie -

Met deze handige bekerhouder voor de echte koffiegenieter, genaamd YOY Drink Holder, kun je je goedje nooit meer omstoten. De houder klip je eenvoudig aan de rand van je bureau of tafel en heeft ruimte voor diverse maten bekers en kopjes tot een diameter van 7,5 cm. Geschikt voor een bureau- of tafeldikte tot 4 cm. Wel zorgen dat hij ver genoeg vanaf je armen is gepositioneerd, anders gaat het alsnog mis, maar de kans dat je je kopje of beker uit de houder stoot is wel erg klein.

Ook geschikt als pennenbakje, smartphonehouder of zelfs miniplantenbakje. Te koop in meerdere kleuren en bij onder meer Amazon en Tibs.

beste kantoor-gadgets

Kantoormedewerkers spenderen het merendeel van de dag achter een computer. Een ergonomische houding is daarbij natuurlijk erg van belang. Hoewel een stoel en de instellingen daarvan vaak erg persoonlijk zijn, willen we je deze bijzonder ontworpen bureaustoel niet onthouden.

De stoelen uit de Sayl-serie van Herman Miller zijn gebaseerd op het opvallende ontwerp van de Golden Gate-brug en hebben een rugsteun in de vorm van een net. Die achterkant is gemaakt van sterk elastisch materiaal en vormt zich helemaal naar de rug van degene die op de stoel zit. Het instellen gaat eenvoudig met een paar hendels aan de zijkant, waarmee natuurlijk de hoogte maar ook de zithoek van de gehele stoel zijn aan te passen.

Door de opvallende kleuren misstaat deze stoel zelfs niet in de lelijkste kantoorruimtes. De stoelen uit de Sayl-serie zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, met rugleuningen met en zonder gaasnetontwerp en diverse extra opties. Op de stoelen wordt maar liefst 12 jaar garantie gegeven.

beste kantoor-gadgets

Zzp’ers hebben het doorgaans niet altijd even makkelijk als ze in opdracht van een ander bedrijf op het kantoor aan de slag moeten. Vaak mogen ze niet op het bedrijfsnetwerk, waardoor bijvoorbeeld het afdrukken van documenten er niet in zit. Hoe handig zou het dan zijn als je je eigen printer mee kunt nemen? Dat kan, want met de handzame mobiele draadloze printer van Canon kun je overal afdrukken.

De Pixma iP110 past waarschijnlijk makkelijk in je tas, want hij is slechts 32 cm breed en 6 cm hoog en weegt 2 kilo. De Pixma iP110 kan in kleur en zwart-wit afdrukken en heeft een afdruksnelheid van 6 kleurenpagina’s per minuut en 9 zwart-wit-afdrukken per minuut. Fotopapier gebruiken is eveneens mogelijk. Je kunt er ook dubbelzijdig mee afdrukken met een enkele printopdracht, maar dan moet je wel zelf het eerste afgedrukte vel zelf omdraaien en opnieuw invoeren.

De printer werkt via wifi of usb en je kunt er vanaf je laptop, smartphone of tablet rechtstreeks verbinding mee maken om zo je documenten af te drukken. De printer werkt onder Android, iOS, macOS en Windows. Met een volle accu kun je tussen de 250 en 300 afdrukken maken.

beste kantoor-gadgets

Een smartphone gaat gemiddeld gezien niet langer dan een dag mee, soms nog veel korter. Vaak wordt van je verwacht dat je naast je persoonlijke smartphone ook nog een exemplaar van het werk bij je hebt, en je daar ook bereikbaar op bent. En misschien heb je een smartwatch, tablet en nog meer gadgets.

Onhandig als je al die apparaten met aparte laders moet opladen? Met de Kavalan 7 Port USB Charging Station Dock kun je – zoals de naam al zegt – zeven apparaten tegelijk opladen. Van de vijf usb oplaadpunten zijn er twee geschikt voor snelladen, waardoor je je telefoon of tablet in korte tijd helemaal volledig kunt opladen. Dankzij de SmartFlow-technologie wordt automatisch herkend welk apparaat er op een usb-poort is aangesloten en welk voltage en ampère er nodig is.

De maximale output voor de standaardpoorten is 5 volt/2,4 ampère, en 12 volt/1,15 ampère voor de snellaadpoorten. De Kavalan kan overweg met vrijwel alle via de usb-poort op te laden apparaten, voor smartphones en tablets is het oplaadstation voorzien van speciale antikras-sleuven waarin je je apparaat kunt plaatsen.

beste kantoor-gadgets

Een toetsenbord is doorgaans vrij lastig schoon te maken. Broodkruimels, huidschilfers en andere ondefinieerbare resten komen eenvoudig tussen de spleetjes in het toetsenbord terecht. Erg makkelijk krijg je dat niet weg, tenzij je alle toetsen losmaakt. Dat is vaak onbegonnen werk, en een normale stofzuiger gebruiken is ook geen goed idee.

Een klein handzaam apparaatje in de vorm van een minihaardroger is de oplossing. De USHONK USB Mini Vacuum Cleaner is voorzien van verschillende borsteltjes, zodat je makkelijk tussen alle toetsen kunt komen en alle viezigheid kunt wegzuigen. Je kunt het apparaatje overigens ook gebruiken voor printers en camera-apparatuur. De Mini Vacuum Cleaner trekt zijn stroom gewoon vanaf een usb-poort, dus je kunt hem direct in de buurt van je werkplek aansluiten.

De usb-kabel heeft een lengte van drie meter. Het opgezogen vuil komt in een klein reservoir terecht, dat je eenvoudig kunt legen. De ministofzuiger kun je overigens ook helemaal snoerloos gebruiken, want er is ook een los verkrijgbare oplaadbare batterij van 2200 mAh beschikbaar.

[ad_2]

- Advertentie -