Dali Rubicon 2C en 6C nieuwe actieve draadloze productlijn

[ad_1]

De Deense luidsprekerbouwer Dali heeft op de thans lopende iEar audioshow de Dali Rubicon 2C aan het publiek vertoond. Het is ook meteen de wereldprimeur voor het model. Het nieuwe monitormodel Rubicon 2C is actief en kan draadloos of bedraad signaal ontvangen. Binnenkort krijgt de Rubicon 2C gezelschap van vloerstaander Rubicon 6C. Prijzen en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Dali Rubicon 2C en 6C: actief en draadloos

- Advertentie -

Hoewel wij nog geen prijzen hebben vernomen, is de nieuwe actieve Rubicon-productlijn van Dali die wij vandaag hebben gezien op de iEar audioshow geplaatst boven de actieve Callisto-productlijn. De Rubicon-productlijn is geen master/slave-systeem. Iedere luidspreker heeft zijn eigen klasse D versterkers van 250 Watt aan boord.

De luidsprekers kunnen muzieksignaal krijgen via een cinch-aansluiting of draadloos via de Dali Soundhub die we al kennen sinds de introductie van de actieve versie van de Callisto-productlijn. De Dali Soundhub ontvangt signaal via bluetooth of via één van de twee optische aansluitingen, een coaxiale digitale aansluiting, een analoge cinch-aansluiting of een 3,5 millimeter jackplugaansluiting. De verbinding tussen de Soundhub en de luidsprekers kan met een cinch-kabel, maar uiteraard ook draadloos. De draadloze verbinding heeft een resolutie van 24-bit/96 kHz.

Het opgegeven frequentiebereik van de Rubicon 2C, die twee drivers heeft, loopt van 46 Hz tot 26 kHz. De Rubicon 6C tikt met zijn vier drivers 37 Hz en 30 kHz aan. Beide modellen zijn basreflex modellen. De aanbevolen afstand tot de achterwand is 20 tot 120 centimeter voor de 2C en 20 tot 180 centimeter voor de 6C. Plaatsing zou dus niet heel moeilijk moeten zijn. De zich aan boord bevindende DA-converter is van Burr Brown type PCM1796.

Dali Rubicon 2C en 6C: prijzen en leveringsinformatie

De kasten van de nieuwe Rubicon 2C en 6C, die verkrijgbaar zijn in de uitvoeringen hoogglans wit, hoogglans zwart en walnoothout fineer. Prijzen en leveringsinformatie moeten nog bekend worden gemaakt.

 

[ad_2]

- Advertentie -