Verbouwing stadhuis Leiden start over een maand

[ad_1]

Op 17 december vindt voorlopig de laatste raadsvergadering van de gemeente Leiden plaats in het stadhuis. De laatste trouwpartij is op 19 december. Daarna gaat het stadhuis dicht en begint begin januari de verhuizing naar het nieuwe Stadskantoor in Level Leiden bij het station. Aansluitend start in januari de ongeveer anderhalf jaar durende verbouwing van het stadhuis. Inclusief de restauratie van de monumentale raadzaal.

Balies stadhuis en Stadsbouwhuis vanaf 3 januari dicht
De balies van de afdeling Burgerzaken zijn op 3 januari voor het laatst open. Dat geldt eveneens voor de balies in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. Vanaf 6 januari 2020 moeten Leidenaren voor zaken als een paspoort of rijbewijs naar de Bargelaan 190.

- Advertentie -

De raadsvergaderingen worden tijdens de verbouwing gehouden in het gebouw van het Hoogheemraadschap van Rijnland aan de Archimedesweg 1. De vergaderingen van de raadscommissie worden in Level Leiden gehouden. Bij elke vergadering wordt vermeld waar deze precies wordt gehouden. De eerste commissievergadering in Level is op 14 januari. De eerste raadsvergadering bij het hoogheemraadschap wordt gehouden op 23 januari.

Nadat de verbouwing van het stadhuis is afgerond keert het stadsbestuur en de raadsfracties er terug. Ook de vergaderingen vinden dan weer plaats aan het Stadhuisplein 1.

Gemeente geeft overtollig meubilair weg
Bij de verhuizing  neemt de gemeente Leiden niet al het meubilair mee. Een flinke partij nog goed bruikbare kantoormeubelen blijft over. De gemeente gaat die weggeven aan maatschappelijke organisaties, zoals scholen, verenigingen en andere geïnteresseerde niet-particuliere partijen uit de regio Leiden. Inwoners kunnen geen aanspraak maken op het kantoormeubilair. Het gaat om aanzienlijke aantallen gebruikte bureaus, stoelen, vergadertafels en ladeblokken.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 december 2019. Stuur een e-mail naar [email protected]. Vermeld in deze mail duidelijk de gegevens van de organisatie en de voorkeur voor meubelen en aantallen waar behoefte aan is. De gemeente stuurt vervolgens een een bevestiging en een zo passend mogelijk aanbod. In januari 2020 zijn er twee ophaaldagen. In de mailbevestiging staat waar en wanneer de meubels opgehaald kunnen worden.

[ad_2]

- Advertentie -