JBL Reflect Eternal eerste draadloze hoofdtelefoon op zonne energie

[ad_1]

Het Amerikaanse JBL heeft op crowdfunding-site Indiegogo zijn eerste hoofdtelefoon aangekondigd, genaamd Reflect Eternal, die door zonne-energie kan worden opgeladen. De afhankelijkheid van oplaadmogelijkheden wordt op die manier verminderd en het is ook nog eens goed voor het milieu. 90 minuten buitenshuis dragen zou voldoende moeten zijn om de Reflect Eternal vervolgens 68 uur te gebruiken. De hoofdtelefoon is nog niet op de markt. Via Indiegogo wordt de stemming onder consumenten gepeild en worden orders geworven. Bij voldoende belangstelling gaat de Reflect Eternal in productie.

JBL Reflect Eternal: draadloze hoofdtelefoon met vrijwel onbeperkte accuduur

- Advertentie -

Wanneer we draadloze hoofdtelefoons testen, is de levensduur van de batterij van het grootste belang en een voortdurende zorg. Wie langdurig niet in de buurt van een stopcontact komt, moet een andere manier vinden om zijn hoofdtelefoon op te laden. Opladen kost hoe dan ook stroom. Het Amerikaanse JBL gelooft dat het een manier heeft gevonden om audioliefhebbers te helpen groenere gewoonten te implementeren en tegelijkertijd “vrijwel onbeperkt” te luisteren. JBL vraagt om input om zijn eerste op zonne-energie werkende hoofdtelefoonconcept te laten uitkomen.

Hoe werkt de JBL Reflect Eternal hoofdtelefoon? Volgens moederbedrijf Harman is het te danken aan Powerfoyle, een lichtconversiemateriaal van het Zweedse bedrijf Exeger. Dit materiaal haalt energie uit zonlicht maar ook uit direct en indirect licht. Tenzij de gebruiker zijn hoofdtelefoon alleen in volledige duisternis gebruikt, zou de hoofdtelefoon altijd op moeten laden.

JBL beweert dat 90 minuten buitenshuis dragen voldoende is voor 68 uur luisteren als je begint met een volledig opgeladen batterij. Twee en een half uur per dag buiten met de Reflect Eternal zou gelijk moeten zijn aan vrijwel onbeperkte speeltijd. Dus zelfs in minder zonnige klimaten is er een gerede kans dat de hoofdtrelefoon niet met een kabel opgeladen hoeft te worden, aldus JBL. Voor de zekerheid is er een USB-C-oplaadpoort; 15 minuten opladen geeft een geclaimde afspeeltijd van twee uur.

Volgens JBL is de Reflect Eternal verder gewoon een goede hoofdtelefoon. De drivers hebben een diameter van 40 millimeter, handsfree bellen is mogelijk, JBL’s Ambient Aware en TalkThru-technologie is ingebouwd, bluetooth-koppeling met meerdere apparaten is mogelijk, alsmede controle over de gewenste spraakassistent, een IPX4- rating en een keuze uit een rode of groene kleur.

JBL Reflect Eternal: campagne op Indiegogo

De campagne van JBL is momenteel live op Indiegogo en eindigt op 14 januari 2020. Geïnteresseerd? Het doel voor de Reflect Eternal is al gehaald. De korting voor de snelle beslissers is vergeven. Voor de iets minder snelle beslissers ligt er ook een (iets lagere) korting op de aanschafprijs in het verschiet. De normale aanschafprijs is 148 euro. Volgens de informatie op Indiegogo wordt geleverd in de VS en in Duitsland, maar we veronderstellen dat als de hoofdtelefoon een doorslaand succes wordt dat levering in andere landen ook mogelijk zal zijn.

JBL en Exeger verwachten een releasedatum van oktober 2020 en gebruiken heel verfrissend het opmerkingengedeelte op de crowdfunding site om feedback te meten en mogelijk zelfs het ontwerp aan te passen. We zijn benieuwd naar het resultaat.

[ad_2]

- Advertentie -