AliExpress gadget van de dag: automatisch systeem om je plantjes water te geven

[ad_1]

Nu het eindelijk weer wat warmer begint te worden is het ook weer tijd om wat meer aandacht te besteden aan je plantjes. Mogelijk heb je nog plantjes staan die de winter hebben overleefd en anders is het tijd om weer naar het tuincentrum af te reizen. Wat voor planten je ook koopt, je weet voor een feit dat ze op een gegeven moment water nodig gaan hebben. En als je geen zin heb om dat zelf telkens te doen, kan AliExpress je redden met een automatisch irrigatiesysteem dat je plantjes zelf water geeft.

Pomp, controller en slangetjes

Het systeem is eigenlijk behoorlijk simpel en bestaat uit een controller unit met een pomp, waar je tien slangetjes op kunt aansluiten. De pomp stop je in een grote bak of emmer met water en deze pompt het water omhoog naar de slangetjes. De verschillende slangetjes kun je vervolgens in verschillende plantenbakken stoppen, zodat je plantjes via de slangetjes hun broodnodige water krijgen. Natuurlijk weet de pomp niet vanzelf wanneer en hoe vaak hij water moet geven en dat kun je regelen met de controller. Op het LCD scherm zie je wat je aan het doen bent en met de verschillende knoppen kun je simpel een schema invoeren.

- Advertentie -
AliExpress systeem planten

Water geven aan maximaal tien plantjes

Het is niet het meest geavanceerde systeem, maar in theorie zou het gewoon goed moeten werken. Misschien is het eerder een oplossing voor als je op vakantie gaat en geen zin hebt om terug te komen naar dode planten. Als je dan een lekkere grote bak met water vult, zouden je plantjes het in principe wel kunnen overleven als je niet al te lang weggaat. Natuurlijk hoef je verder ook niet per se tien planten aan te sluiten en kun je er ook voor kiezen om minder plantjes te kopen. Zorg er in dat geval alleen wel voor dat je de ongebruikte openingen wel sluit.

AliExpress systeem planten

Bestellen bij AliExpress

Je kunt het systeem voor je planten bestellen bij AliExpress voor 26,74 euro. Dat is een redelijke prijs, aangezien het ervoor gaat zorgen dat je plantjes nooit meer doodgaan en je dus geen nieuwe meer hoeft te kopen. Daarvoor hebben ze natuurlijk nog wel ook zonlicht nodig. Als je planten binnen staan kun je ze op de vensterbank achterlaten, maar je zou ook voor dit robotje kunnen gaan. Deze verplaatst je plantjes fysiek naar een zonnig plekje. Als je hem samen gebruikt met het AliExpress systeem, zou je de emmer alleen wel ook op zo’n robotje moeten plaatsen.

 

AliExpress

Reageer op artikel:

AliExpress gadget van de dag: automatisch systeem om je plantjes water te geven

[ad_2]

- Advertentie -