Argon Forte A55 eerste actieve draadloze vloerstaander van Argon

[ad_1]

Het Deense audiobedrijf Argon Audio heeft zijn eerste actieve en draadloze vloerstaander uitgebracht, die vanaf 22 november a.s. verkrijgbaar is in een witte of zwarte uitvoering. De nieuwe Forte A55 van Argon heeft een smal ontwerp en neemt dus weinig ruimte in. Volgens Argon levert de Forte A55 een kamervullend geluid.

Argon Audio Forte A55

- Advertentie -

De nieuwe vloerstaande actieve Forte A55 van het Deense Argon Audio is gebaseerd op zijn kleinere familieleden Forte A4 en Forte A5 (lees ook onze recensie over de Argon Audio Forte A5). De Forte A55, een tweeweg basreflex luidspreker, levert volgens Argon een goede basweergave, ondanks het smalle voorkomen. De afneembare frontjes zijn magnetisch bevestigd. Rondom de drivers is een zilverkleurige of koperkleurige ring bevestigd. De Forte A55 is een master/slave-systeem. De master heeft de versterkers en verbindingselektronica aan boord. De slave krijgt versterkt signaal via een kabel afkomstig van de master. Een verbindingskabel van vijf meter lengte om de master met de slave te verbinden wordt natuurlijk meegeleverd. Een langere kabel is ook leverbaar.

De Forte A55 kan via bluetooth met ondersteuning voor aptX en AAC muzieksignaal krijgen. Voorts zijn twee optische ingangen aanwezig en een gewone analoge lijningang. Ook heeft de Forte A55 een draaitafelingang voor mm-elementen. Een usb-ingang is ook geplaatst, niet voor de ontvangst van data maar voor de voeding van Chromecast Audio. Wie behoefte heeft aan meer lage tonen kan de subwoofer-uitgang gebruiken. Alle inputs, behalve de draaitafelingang, zijn voorzien van autosense, d.w.z. dat de luidsprekers inschakelen als een signaal op een ingang wordt gedetecteerd.

In totaal vier klasse D versterkers met een vermogen van 80 Watt per stuk, DSP en een actieve cross-over zorgen voor versterking van het binnenkomende signaal. De woofers en middentoners, die een diameter hebben van vijf inch, hebben een tweelaags conus en hebben volgens Argon Audio een lage vervorming in met name het middengebied. De kast is ontworpen met gebruikmaking van computermodellen. De soft-dome tweeter heeft een diameter van één inch en een neodymium-magneet.

Het frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 20 kHz (± 3 dB). De afmetingen zijn 16,5 x 85 x 25 cm, inclusief voet en frontje. Een setje Forte A55’s weegt 26 kilogram

Argon Audio bouwt overigens niet alleen luidsprekers. Lees ook onze recensie over de SA1, een geïntegreerde versterker van Argon Audio.

Argon Audio Forte A55: prijs en leveringsinformatie

Vanaf 22 november a.s. is de Forte A55 van Argon Audio te koop via de website van Argon Audio of via de website van Hifi Klubben. De koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering. Een set kost 849 euro.

[ad_2]

- Advertentie -