Wel heel erg afgekeken van Apple

[ad_1]

Er is een tijd geweest waarop Apple de duidelijke partij was die vernieuwing bracht. Op het gebied van smartphones en laptops wist dat bedrijf de lat steeds hoger te leggen. Vandaag de dag is het met die vernieuwing wat minder gesteld, maar gelden de producten nog altijd als een inspiratiebron. Dat laat Huawei heel duidelijk zien met zijn MateBook 13.

Want deze is gewoon afgekeken van de MacBook. Dat is weinig origineel, maar een ramp is dat zeker niet. Als je niks hebt met het besturingssysteem van Apple, maar wel een laptop wil die op Windows draait en een beetje dezelfde oogt, dan is de MateBook 13 gewoon een goed alternatief. Daarnaast ken de laptop ook zijn eigen voordelen, die goed naar voren zijn gekomen tijdens een uitgebreide test. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen.

- Advertentie -

Huawei MateBook 13 kent een toetsenbord dat gewoon werkt

Voor mijn dagelijkse werkzaamheden gebruik ik een MacBook Pro uit 2018. Hoewel dat een zeer fijne laptop is, heeft hij toch één probleem en dat heeft te maken met het toetsenbord dat niet lekker werkt. Bij de MateBook 13 heb je dat probleem niet. Het toetsenbord lijkt redelijk hetzelfde, maar je zult hier bijna geen last hebben van spacing of spaties die dubbel of niet gepakt worden. Op die manier is het een laptop waar je hele lappen tekst uit je mouw mee kunt schudden zonder dat je domme fouten maakt.

Een fijn toetsenbord (Bron: Huawei)

Laad snel op en gaat lang mee

Wanneer je dagelijks wilt werken op de MateBook 13, dan is het wel handig dat je een batterij hebt die een tijdje meegaat. Op dat gebied heb ik niks te klagen. Hij gaat met gemak een werkdag mee. Volgens Huawei zelf kun je er tien uur lang video’s op een 1080p-resolutie mee kijken. En wanneer de batterij bijna leeg is, dan kun je hem via de Quickcharge snel opladen. Een kwartier aan de oplader hangen zorgt er voor dat je weer 2,5 uur vooruit kan.

Scherm is mooi

Het scherm van de laptop is erg goed. Hij maakt gebruik van een resolutie van 2160 bij 1440 en het scherm is behoorlijk helder. Daarnaast zijn de randen aan de zijkant lekker dun, waardoor je voor je gevoel veel scherm hebt waar je op kunt werken of genieten van je favoriete Netflix-show. Met een kijkhoek van 178 graden kun je daarbij ook makkelijk jouw beeld delen met anderen die willen meekijken.

Huawei MateBook 13
Sommige modellen hebben een touchscreen (Bron: Huawei)

Blijft redelijk koel

Eén van de problemen wanneer je een laptop zonder standaard en toetsenbord gebruikt, is de warmte die er vanaf komt. In het geval van de MateBook 13 valt dat redelijk mee. Wanneer ik er gewoon op werk, dan valt het mee. En ook wanneer ik een tijdje een game speel, zoals Civilizaiton 6, dan is het niet onplezierig om je vingers op het toetsenbord en het trackpad te leggen.

Iets te weinig porten op de Huawei MateBook 13

Toch kent de MateBook 13 een aantal nadelen. Een groot probleem van de laptop is dat hij slechts twee USB-C porten heeft. Dat is echt heel erg weinig, zeker wanneer je één port gebruikt om de laptop op te laden. Je kan de laptop werk dan ook eigenlijk niet gebruiken zonder dat je met dongles gaat werken en die moet je dan ook allemaal gaan meeslepen.

(Bron: Huawei)

Speakers zijn matig

Tot slot zijn de speakers van de MateBook 13 echt matig. Hij zou gebruik maken van Dolby Atmos, maar door de matige kwaliteit van de speakers merk je daar eigenlijk niks van. Natuurlijk, als je er muziek op luistert, dan maak je vaak gebruik van een koptelefoon, maar voor het snel bekijken van een Youtube-video merk je gewoon dat de speakers ondermaats presteren.

De MateBook 13 is wat dat betreft een goed alternatief op de MacBook, die op een aantal punten een stuk fijner werkt, maar op andere gebieden een duidelijke beperking heeft. Wil je meer lezen over laptops? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:

[REVIEW] Huawei MateBook 13: wel heel erg afgekeken van Apple

[ad_2]

- Advertentie -