Samsung’s nieuwe high end tablet heet Galaxy Tab S6

[ad_1]

Samsung’s volgende high-end tablet gaat Galaxy Tab S6 heten, en niet Tab S5. Bovendien zien we het apparaat voor het eerst op een setje live foto’s.

samsung galaxy tab s6 logo

- Advertentie -

Galaxy Tab S6: foto’s

Al een tijdje volgen wij de ontwikkeling van Samsung’s ‘next-generation’ premium tablet. Half mei verklapten wij dat het apparaat in ontwikkeling is met modelcodes SM-T860 en SM-T865. Recenter bevestigden wij dat de tablet, net als de Tab S3 en S4, een S Pen stylus heeft, en dus vermoedelijk een pittig prijskaartje meekrijgt. Al deze tijd gingen wij er gemakshalve vanuit dat de tablet zelf onder de naam Tab S5 uitgebracht zal worden. Tenslotte kwam nog niet zo lang geleden al de Tab S5e uit – een relatief betaalbare tablet, die qua naamgeving goed zou passen bij een duurdere Tab S5 (denk: Galaxy S10 en Galaxy S10e).

Maar Samsung zou Samsung niet zijn als het naamgevingsschema niet een eigen logica volgt. En dus blijkt Samsung de SM-T860 uit te gaan brengen onder de noemer Galaxy Tab S6. Dat bevestigt de bekende roddelaar Evan Blass, maar ook een aantal foto’s die onze collega’s van SamMobile in handen kregen.

Op deze foto’s zien we… nuja, een tablet. Maar dan wel eentje met een dual camera – al zou de tweede sensor ook nog een ToF (Time of Flight) sensor kunnen zijn. Dit laatste is echter geen zekerheid. De S Pen kun je in een gleuf aan de achterkant plaatsen, waar hij ook kan opladen. Het is namelijk een zelfde soort Bluetooth S Pen die we ook al in de Galaxy Note 9 tegenkwamen.

Verder wordt ook duidelijk dat Samsung voor de Tab S6 een nieuw kleurenrepertoire lijkt aan te boren. De tablet zal vermoedelijk te koop zijn in het grijs, bruin en blauw – evenals de bijbehorende (keyboard) covers. Standaard heeft de tablet minstens 128GB opslag. Het AMOLED scherm heeft een diagonaal van 10,5 inch, terwijl intern Qualcomm’s Snapdragon 855 het rekenwerk verzet.

Release

Op dit moment is niet bekend wanneer Samsung de Galaxy Tab S6 officieel zal lanceren. Vorig jaar maakte de Tab S4 zijn debuut kort voor de lancering van de Note 9. In dat geval zou Samsung de Tab S6 begin augustus wereldkundig kunnen maken – vlak voor de onthulling van de Galaxy Note 10. Echter, het zou ook zomaar kunnen zijn dat de Zuid-Koreanen met de onthulling wachten tot de IFA beurs die begin september in Berlijn wordt gehouden.

We gaan er hoe dan ook vanuit dat de Galaxy Tab S6 pas vanaf september daadwerkelijk in de Nederlandse winkels zal liggen. Naar de prijs kunnen we alleen raden, maar de geschiedenis leert: Samsung’s AMOLED tablets met S Pen zijn duur. Denk: tussen de €650 en €700 voor een Wi-Fi uitvoering.[ad_2]

- Advertentie -