Sonnet Digital Audio Morpheus eerste product van nieuw Nederlands merk

[ad_1]

Sonnet Digital Audio is een nieuwe naam op de Nederlandse markt van hoogwaardige audioweergave. Het eerste product is de Morpheus, een hoogwaardige DA-converter. De Morpheus is een doorontwikkeling van eerdere modellen van de hand van Cees Ruijtenberg, speciaal ontworpen om de ultieme muziekbeleving van de geavanceerde ladder DAC techniek financieel bereikbaar te maken voor een grotere groep luisteraars zonder concessies te doen aan de weergavekwaliteit.

Sonnet Digital Audio Morpheus

Sonnet Digital Audio bestaat uit een team met een lange historie in het ontwerpen en vervaardigen van digitale en analoge audioproducten, waarbij akoestische toepassingen al dateren van 1989. Over de jaren is zowel consumenten elektronica op de markt gebracht als OEM en professionele producten voor toepassing in geluidsstudio’s. Als eerste model heeft Sonnet Digital Audio de Morpheus DA-converter beschikbaar. De Morpheus is een doorontwikkeling van eerdere modellen van de hand van Cees Ruijtenberg. Het apparaat is ontworpen om de ultieme muziekbeleving van de geavanceerde ladder DAC techniek financieel bereikbaar te maken voor een grotere groep luisteraars zonder concessies te doen aan de weergavekwaliteit.

- Advertentie -

Sonnet Digital Audio maakt gebruik van vier R2R ladders en een FPGA in één enkele module, waarbij de FPGA de ladders aanstuurt. Door een slimmere productietechniek toe te passen en door het verticaal plaatsen van de modules op een moederbord was het mogelijk om op productiekosten te besparen. Daar is het niet bij gebleven, op het moederbord zijn alle modules en eventuele uitbreidingen als insteekkaart te plaatsen. Denk daarbij aan een volledige MQA unfold, aan DSP, aan USB of I2S, zonder de weergavekwaliteit aan te tasten. Ook over de behuizing is nagedacht, resulterend in een compacte bouw van solide aluminium en een keurige display aan de voorzijde.

Ondanks dat er zestien R2R ladders zijn toegepast, acht per kanaal in een volledig gebalanceerde opstelling, is het totale energieverbruik van de Morpheus DAC slechts 7 tot 8 Watt. Het steeds dichterbij elkaar plaatsen van ladders en FPGA heeft voordelen: zoals het vermijden van lange kopersporen op de printplaat en dat levert een betere analoge klank op. Vormden de modules altijd al een cluster, door lange banen op de printplaten kregen zij in tijd verschoven hun data aangeleverd. Nu dat niet langer het geval is konden ook de algoritmes in de FPGA nog verder worden geoptimaliseerd.

De Morpheus heeft een volumeregeling op basis van een variërende referentiespanning over de ladders en werkt daarmee onafhankelijk van zowel het digitale als het analoge circuit. De microprocessor gestuurde oplossing maakt stappen van 1 dB mogelijk en laat zich zowel op het frontpaneel regelen als op de zesknops afstandsbediening. Om de signaalweg zo zuiver en direct mogelijk te houden worden opties als MQA geheel uit de signaalweg geschakeld, tenzij de DAC aan de ingang MQA herkent. In eerdere ontwerpen zat een MQA module altijd in de signaalweg, ongeacht het bronsignaal.

De Sonnet Digital Audio Morpheus is leverbaar met twee opties: met een USB ingang of met een I2S ingang. De later te verschijnen Roon streamer van Sonnet Digital Audio is voorbereid voor I2S en dan biedt I2S de meest zuivere signaalweg, waarbij data en kloksignaal tijdens transport van streamer naar DAC gescheiden blijven. Naast de streamer werkt Sonnet Digital Audio aan mono eindversterkers om een compleet weergave systeem samen te kunnen gaan stellen.

De Sonnet Digital Audio Morpheus DAC wordt leverbaar voor een prijs van 3.500 euro (inclusief BTW). Echter voor de maand november wordt een introductieprijs van 3.250 euro aangehouden.

Voor meer informatie kan een belangsellende zich wenden tot Sonnet Digital Audio BV.

Telefoon: +31(0)36 – 785 6259
Email: [email protected]
Website: www.sonnet-audio.com

[ad_2]

- Advertentie -