Samsung onthult robuuste Galaxy Tab Active Pro tablet met S Pen stylus

[ad_1]

Kort voor het begin van de IFA beurs lanceert Samsung de langverwachte 10 inch Galaxy Tab Active Pro tablet. Dit is een tablet met IP68- en MIL-STD-810G-certificatie, en de grootste Tab Active tot nu toe.

samsung galaxy tab active pro

- Advertentie -

Samsung Galaxy Tab Active Pro officieel

Al in juni meldden wij dat Samsung werkt aan een 10 inch uitvoering van de Galaxy Tab Active. Toen al liet zich raden dat deze tablet onder de naam Galaxy Tab Active Pro uitgebracht zou gaan worden – en dat gebeurt nu dus ook.

In Duitsland publiceert Samsung alle officiële informatie van deze Galaxy Tab Active Pro, die zoals de naam suggereert tegen een stootje of twee kan. De tablet heeft een 10 inch LCD display dat ook werkt als je natte handen hebt of handschoen draagt. Het apparaat draait op Qualcomm’s Snapdragon 710 processor, en heeft 4GB werkgeheugen. Standaard is 64GB opslag aan boord, en je kunt er een geheugenkaart van maximaal 512GB bij plaatsen. De behuizing is IP68- en MIL-STD-810G-gecertificeerd: waterbestendig, stofdicht, schokvast, en bestand tegen extreme temperatuursomstandigheden.

De accu heeft een capaciteit van 7600 mAh, en kan bovendien door de gebruik(st)er zelf uitgewisseld worden. Aan de achterkant zit een 13 megapixel camera, aan de voorkant moet je het doen met een 8 megapixel sensor. De tablet draait op Android 9 Pie, en is uiteraard voorzien van Samsung’s Knox framework. Bovendien is ook de DeX-modus aanwezig als je ‘m op een externe monitor – en eventueel muis en keyboard – aansluit. In de behuizing zelf zit de S Pen stylus, die bediening met dikke werkhandschoenen aan een stukje makkelijker maakt. Samsung belooft (in Duitsland) de tablet vier jaar lang software-updates te geven vanaf de officiële productlancering op 1 oktober.

In Nederland

De onthulling van de Galaxy Tab Active Pro vindt vandaag in Duitsland plaats – vermoedelijk omdat daar spoedig ook de IFA beurs van start gaat. Wij verwachten spoedig ook een Nederlandse lancering. De Tab Active Pro moet €599 kosten voor de Wi-Fi uitvoering (SM-T540), of €679 voor de variant met eigen 4G-verbinding (SM-T545).[ad_2]

- Advertentie -